Video

Všetko, čo potrebujete na skialp, nájdete práve v tejto požičovni. Môžete si vyskúšať testovacie túry na Malino Brdo alebo ďalej po hrebeni Veľkej Fatry a zažiť tak nádhernú zimnú prírodu.

Tešiť sa môžete na novú výstroj v podobe lyží Fischer, Scott, La Sportiva, Black Crows, Hagan, bezpečných viazaní Dynafit a Fritchi. Takisto na vás čakajú najnovšie modely Lyžiarok Scott, Fischer, La Sportiva, Hagan, ktoré vyhovujú každému zákazníkovi a aj zákazníčkam. O tieto nové modely skialpinistických lyží, lyžiarok a viazaní je prvotriedne postarané priamo v požičovni, kde odborným prístupom a bohatými skúsenosťami zaručujú profesionálny servis a bezchybné fungovanie výstroje.

O svoje dlhoročné skúsenosti sa s vami rád podelí majiteľ požičovne Milan Nedeľka, ktorý patrí medzi prvých vyznávačov skialpinizmu na Slovensku. Navedie vás na výstroj, ktorá je vhodná práve pre vás, pomôže zvoliť správny model lyží a dokonca ochotne poradí aj s výberom túry. Okrem toho vám rovnako rád poradí, ak si zvažujete výstroj kúpiť.

Kompletnú ponuku požičovne nájdete aj online, a to na stránke Adamsport-u. Do popredia by sme vyzdvihli možnosť požičať si napr. lyžiarky La Sportiva Syborg alebo novinku od Fischer, lyžiarku Travers. Modely Scott Cosmos a Fischer Ranger Free sú zase to pravé orechové pre freeriderov. Z lyží spomenieme najmä špičkové lyže Black Crows, La Sportiva alebo obľúbené skitouringové modely lyží Fischer.

V minulosti sa stalo, že množstvo ľudí odradila od viazania Dynafit TLT jeho minimálna schopnosť nastavenia na rôzne veľkosti lyžiarok. V požičovni nájdete aj viazania tohto typu s bohatým nastaviteľným rozsahom a teda ich viete vyskúšať a siahnuť si na ne. Taktiež je k dispozícii napr. minimalistická špecialitka Kreuzspitze GT. Rovnako aj vo výbere lyží je veľká variabilita a teda si viete odskúšať rôzne typy, šírky a hmotnosti.

Cena požičania skialpinistického setu je 20€ /deň. Odporúčame si však počas sezóny výstroj rezervovať. Rezerváciu môžete vykonať telefonicky na čísle 0902 112 221 alebo e-mailom nedelka@centrum.sk, alebo osobne. Pri rezervácii je potrebné uviesť kontaktné údaje (meno, adresa, tel. číslo, e-mail), predmet (vybavenie, kód), spôsob prevzatia, termín požičania a vrátenia. Každá rezervácia bude potvrdená.

V neposlednom rade treba spomenúť, že k dispozícii na vypožičanie je aj lavínový set, ktorý patrí medzi hlavné bezpečnostné vybavenie každého skialpinistu, ktorý má namierené na náročnejšiu túru. Spolu s požičaním lavínovej výbavy ponúkame aj lavínové kurzy pod dohľadom odborníka Milana Nedeľku. Počas kurzu absolvujete skialpinistickú túru a osvojíte si teoreticky a najmä prakticky všetky činnosti spojené pre Váš bezpečný pohyb v zimnom horskom teréne.

Otváracie hodiny požičovne sú denne od 9:00 - 16:00, takže ani vrátenie výstroje nie je problém. Tak hor sa na skialpy, o výstroj sa postará Skialp Test Centrum & Ruža Skialp Požičovňa! Veď už za 20 € / deň si môžeš užiť ideálne snehové podmienky a dobrodružstvo v horách s krásnymi zážitkami.