Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Do Plaveckého Podhradia s mazutkou

Diskusná téma K článku: Do Plaveckého Podhradia s mazutkou

Už vlani som dostal pozvánku na výlet parným vláčikom na Záhorie, ale vtedy som nijakovsky nemohol ísť, tak tentokrát som sa snažil vystriehnuť udalosť dlho dopredu. Moja kamarátka Irenka dávnejšie založila cestovnú agentúru so zameraním na poznávacie zájazdy a musím povedať, že je radosť pozorovať, s akou láskou sa pustila do činnosti. Celý rok som jej pripomínal, že mi určite musí dať vedieť, až bude známy termín.

Lubo

Na tuto akciu sme chceli ist aj s nasim Kubkom. Urcite by sa mu vlacik pacil, no zavialo nas do inych koncin v ten termin. Vdaka za sprostedkovanie zazitkov aj obsiahlu fotodokumentaciu. Skoda len, ze si necvakol aj interier starego restauracaku.

Murmar

tiez som chcel ist touto trasou a pripomenut si, ako mohli turisti za "komancov" cestovat po fungujucej zeleznici na zapadnu cast Malych Karpat. Kiez by sa tato trat obnovila a chodil po nej aspon cez vikendy motorovy vlak. Ach, Pociatek konca. diky

PaliT

V rozhlase som pred časom počul informáciu, že BSK má v úmysle oživiť osobnú dopravu na tejto trase. Najviac zanedbaná je len trať medzi Podhradím a Mikulášom, ostatné je vcelku použiteľné.

Bazin

vdaka, pekne citanie a foto. Uz niekolko septembrov sa tam chystame. Vitam vystizny popis Mazutky pre laikov. My sme raz isli na mikulassku jazdu s Uherkou a v Bratislavskom tuneli to buchlo a stojime, tma...nikto nesvietil mobilmi a pod. a deti mali nezabudnutelny zazitok.

Lubo

Mikulas celkom poznam :-). Tam je stanica situovana tak nevhodne, ze sa ani nedivim, ze ju nikto moc nepouzival aj ked vlak chodil. Oproti busu riadna streka. Podhradie to ma predsa len trosku lepsie.
Vikendovym vlacikom s dostatocnou bike kapacitou vsak fandim. To by aj ta Mikulaska stanica bola OK. Ak teda trat z Podhradia daju dokopy.

PaliT

19.9. sa chystá opäť jazda s Mazutkou do Podhradia.

PaliT

Neviem si predstaviť, že by nebola. Vstupné sa neplatilo (resp. bola tam kasička na dobrovoľný príspevok jaskyniarom), ale predávali tam aj upomienkové predmety a aj oni sa radi odprezentujú. Upozorňujem, že jaskyňu rabovali dlhé roky rôzni ľudia, tak tej výzdoby je minimum, tak nech niekto nie je sklamaný. Ale aj tak som to považoval za zaujímavé spestrenie.

Bazin

Vcera sme boli. Perfektna akcia, mazutka, stare vagony celu cestu sme stali vonku a uzivali si vietor vo vlasoch a ceresnicka na torte v podobe Plaveckej jaskyne. Mali sme vyklad prisposobeny pre deti, veelmi sme boli nadseni s detmi, ktore odchadzali s novými poznatkami a zazitkami. Dakujeme.

Zdenči

Dobrá správa ten vlak na Záhorie. Dúfam, že bude chodiť v normálnych časoch a intervaloch

Vladvlad

Originálna správa od ZSSK slovakrail.sk/…/velky-navrat-… Čiže bez problémov napojenie na ranný vlak z BA o 8:16. Poobede a podvečer takisto napojenie späť smer BA.
Spojenie už je možné vyhľadať aj na cp.sk a aj priamo na slovakrail.sk
Neuveriteľne mi bude pripadať lístok Devínska Nová Ves-Plavecké Podhradie :)

Zdenči

Keby pustili vlak Leopoldov-Kúty aj cez víkend, bolo by to už úplne dokonalé :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum