Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Bicyklom na Sliezsky dom a peši do Kvetnice vo Velickej doline s deťmi

Diskusná téma K článku: Bicyklom na Sliezsky dom a peši do Kvetnice vo Velickej doline s deťmi

Kombinácia bicykla a turistiky uľahčuje nástupy a zostupy dlhými dolinami. S deťmi sme horskému duatlonu, ktorý voláme bike & hike, úplne podľahli. Smerom hore síce časovo ušetrí málo, no zostupy sú otázka chvíľky. V predstavovaní tohto pohybu v horách začneme poldenným výjazdom na Sliezsky dom, odkiaľ sme si vybehli do Nižnej Kvetnice, najkrajšej časti Velickej doliny a jednej z najatraktívnejších lokalít vo Vysokých Tatrách v čase, keď sú doliny zakvitnuté.

Peter61 , 7 reakcií

Super makači.

Lubo

Toto davam na zaciatok ako light ochutnavku. Pokracovat budu seriozne bike&hike makaciny ako Sivy vrch cez Cervenec, Koprovsky stit cez Koprovu a Hlinsku dolinu, ci Chata pod Rysmi cez Popradske pleso.

Peter61

Na chatu Červenec to je cykloprevýšenie asi ako na SD, ak ste neštartovali od LM. Tiež výživné.

-okrem tých vanov zrána tam zo 4x prejde midibus s gerlašákmi, potom aj popoludní

  • čo sa týka cykloparkoviska : také menšie je na severnom konci SD ( vedľa červenej značky). Ak slnko na to predné cykloparkovisko praží, na severe je tieň. Niežeby mi teraz dakedy praskol plášť, ale pamätám si časy barumového monopolu.
  • cesťáci makajú ostošeť, jeden mi pribil, že 1:20 h hore. Keď videl môj priblblý ksicht, upresnil : "..z PP ...."
Lubo

Na biku je to na Červenec je podstatne náročnejšie ako na Sliezsky dom.

Peter61

terén je terén, na Červenec asi cesťáky nejazdia

Lubo

Nie je to len terenom. Priemerny sklon na SD je okolo 10%, na Cervenec je to takmer 13% a ak berieme do uvahy len narocnejsiu spodnu cast po razc. pod Babkami, tak dokonca 15%.

Peter61
Jasné, prevody pomôžu, ale.... Minule som si cestou na SD vibramy priviazal dozadu na sedlo a obul tretry :lepšie sa ťahalo ako v polovičkách. Stálo to za ten rozdiel. Ale na cesťákov nemám. Pučil som sa do kopca, všade ticho, ebajkoví gerlašáci nikde, slalom medzi dierami, zrazu sa pri zadnom kolese ozval ženský hlások. Vypotil som dačo, že nech letí, ja aj tak meliem z posledného. Zahlásila že to je tým ruksakom. Tak som jej povedal, že vnútri je iba nafúknutý balón, aby vzbudzoval súcit. -))))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum