Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Malý a Veľký Draždiak – lužná príroda v Petržalke

Martin knor , 1 reakcia

V Petrzalke som byval zopar rokov. Ked sme chceli ist s detmi k vode, obycajne sme Drazdiaky minuli a isli sme k Dunaju. Tam byvalo ludi menej, a kedze pri vode pofukuje, tak tam nebyvali komare. Na urovni veslarskeho kanalu uz neboli ziadni vyletnici.

Inac, vsimni si ze su v lese okolo Drazdiakov na mnohych miestach pozdlz cesticiek akesi valy. To vzniklo ked pred vystavbou sidliska buldozerami planirovali teren po vyrubani lesa. Kupodivu sa z toho priroda spamatala, ale je to umely biotop.

Sona

Vsimla som si, ale nevedela som, ako to vzniklo.

Sona , 1 reakcia

Na to musim zapojit fakt vela fantazie. Fotky asi nemas?

Tono

Ja nie, ale napisem Šobulovi, on tam dačo nafotil. Ak bude mat a pošle mi nejaké fotky, tak pridám sem do diskusie.

Tono

Malý a Veľký Draždiak... No, 1x som tam bol v roku 1976, keď sa kamarát Šobul presťahoval s Trávnikov do Petržalky, časť Háj, dnes ulica Romanova. Podstate to bol vtedy koniec Petržalky. Sídliska Dvory, Lúky a Zrkadlový háj ako aj Technopol ešte neexistovali. Oba Draždiaky ležali pomerne hlboko v lužných lesoch, ani chát pri Malom Draždiaku nebolo veľa. V tých časoch tam bola celkom slušná divočina. S dnešným stavom sa to ale už vôbec nedá porovnať, hlavne okolie Veľkého Draždiaku. Aj keď niekoľko malých fragmentov divočiny sa tam dá ešte aj dnes nájsť (najmä v okolo Malého).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum