Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Tipy na skitúry: Krížna

Diskusná téma K článku: Tipy na skitúry: Krížna

Krížna vo Veľkej Fatre je pre priemerného skialpoša veľmi vďačný kopec. Nástupové miesta sú dobre a rýchlo prístupné autom alebo verejnými dopravnými prostriedkami. Samotný kopec poskytuje veľa možností na výstupy a zjazdy na lyžiach, od ľahších po náročnejšie, v závislosti od toho, ako si ich nakombinujeme. Celý čas sa pohybujeme v relatívnej blízkosti civilizácie a zároveň sme v krásnom horskom prostredí.

Bikemartin

Mišo, mohol si trasy načrtnúť v hikeplanneri, pre cezpoľných ten popis nemusí byť jednoznačný.

Ako naturalizovaný aborigén pridávam ešte výstupovú trasu ´cez obrázok´ (podľa svätého obrázka pribitého na strome na hrebeni medzi Japeňom a Úplazom) mapy.hiking.sk/?trasa=owCw8

Mišo D

Bikemartin ďakujem za kooperejšn. Budem na sebe pracovať.

Bp

ahoj vsetci, na kriznu sme sli v sobotu a od udolnej stanice lanovky len na peso po trave, teraz snad na peso este vyssie. hore snehu este habadej:-)

Phalike

Pocas tohtorocnej Velkej noci som absolvoval vyslap z osady Rybô a musim povedat ze sa mi velmi pacilo. Jednoznacna jarna alternativa k roztopenym svahom zjazdovky z Tureckej. Od konca osady sme lyze niesli na chrbtoch az na rozhranie lesa a luk pod Rybovskym sedlom ale potom to uz bola balada. Lyzovacka taktiez paradna, vrelo odporucam.

Jakubov

zdravim. ma niekto info o sucasnej vrstve snehu pre vyslap zo salasiek? dakujem

FunTTomas

jakubov: je to bieda so snehom, čo aj nasnežilo, tak odfúklo do žľabov alebo lesa. Navyše úplne chýba podklad, tak trčia aj skaly. Aktuálne údaje sa dajú sledovať na meteostaniciach HZS meteo.hzs.sk/vdv.php?p=1 s prihlásením user / user. Krížna je aktuálne úplne sfúkaná do trávy a napr. Koniarky majú 18 cm.

Bukaj

FunTTomas, ďakujem.
vieme nejaké info ako to vyzerá po snežení tento týždeň? na výšlap zo salašiek? na meteo.hzs.sk/vdv.php?p=1 je už dlhodobo nedostupný údaj o výške snehu... ďakujem

Bikemartin

Predvčerom z diaľnice bola Krížna pekne biela, ale nový sneh padol väčšinou na trávu. Myslím, že hore vyšľapeš, zjazd je otázny.

Lesoň

Ahoj, aktuálne info z dnešnej Ploskej : šlapat sa dá na lyziach z Vysnej Revúcej, zjazd takisto až ku autu s trochou opatrnosti. Sneh kôra.
Kriznu co sa pýtaš som bol 2 týždne dozadu zo Sturca, na lyziach super rýchlo po snehu a v pohode na Chatu Kráľová studna, odtiaľ hore iba na chodníku po zvykoch snehu hore, dole sa nedalo kvôli snehu a bezpečnosti. ZDAR.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum