Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Sneh a skialp

Bikemartin

Ďumbier včera, klasika betón, ľad, z Krúpoveho sedla hore kľučkovanie medzi skalami. Z MRŠky dolu prvých 300m v pohode, nad Halaškou len úzky koridor, po stranách ešte nezakryté malinčie a kosovka, pod Halaškou od jaskyne dolu cesta ´upravená´ nejakým pásovým vozidlom zjazdná iba šusom alebo pluhom...

Rastos

v sobotu sme sli z chaty 5 plies na morske oko.....miestami aj vyse meter snehu ale miestami travicka....no prehlad o slovensku zatial este nemame ale v polsku sme nikoho este nevideli so skialpami:)

Miso D.

Dnes na kriznej krasne pocko a vsetky druhy snehu - hore ufukany beton, dole kora. Po zemi sa valali aj najvacsi borci (ti v pretekarskych kondomoch).

Peter61

A este drobne upozornenie na datum, aby sa vam ten prvy pluzgier zbytocne nepredrzail :
"2. Skialpinista môže vstupovať do vysokohorského prostredia aj mimo turistických a náučných chodníkov a v čase sezónnych uzáverov turistických a náučných chodníkov len za účelom nástupu na skialpinistickú túru. Skialpinizmus možno vykonávať od 21.decembra do 15. apríla za priaznivých snehových podmienok...."

Peter61

Vrana, dobre rečieš, až mi je to divnô :-D
Cervenec - Babky tak cca 40 cm prasanu, zimna rozpravka. Akurat na ten zjazd by som bral kamenacky s dobre nasatvenym viazkom. Cesta z chaty cca v spodnej polovici tvrdy firn, lad.

PJano

Kto nebol, čo len k večeru, v Žiarskej doline, zmeškal už jeden použiteľný deň. (Hore 25 cm, cesta prejdená skútrom.)

Chatarka

Tak, tak, na dobrú lyžbu si ešte asi počkáme. Ale čo, keď defíkom sa už nedá ani s reťazami a ratrak je hore! V noci má ešte pripadnúť, tak vyskúšame a dáme vedieť:-)

Vrana

Neviem ale asi by som este pockal. Pokial nie je tvrdy podklad tak je to na donicenie nielen vystroja ale aj zdravia.
V 30 cm prasane bez podkladu nie je problem nestastne trafit pen, koren, krtinec. Takze ostavaju len zasnezene zjazdovky s ich plusmi aj minusmi.

Peter61

:-D
Chatarka, je to urcite ine kafe, ako tocit 300 mdookola po zratrakovanom onom v spalenej krajine pod Startom

Chatarka

To je stav len po chatu, vrch je sfúkaný, samozrejme. Ale potešilo aj to.

Peter61
Chatarka -je to fakt na neuvarenie ! (skoda e to mam tak daleko, ta Lomnica je na dopo prechadzku pred robotou.) So zvedavy, kolko takych "zazrakov" sa tu najde. -DDD
Chatarka

Chleb - sneh prírodný, cca 60 cm, šlapať sa dá už od Zajacovej!Je to na neuverenie, ale je to tak.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum