Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: O čom bude skialp sekcia HIKING.SK

KarolM

”Ski”idea sa mi veľmi páči. Nebolo by však lepšie založiť univerzálnejšiu Lyžiarsku sekciu? Okrem “trendy” skilapu by tam patrila aj klasická lyžiarska turistika (na bežkách či backcountry), ako píše PaliT.

Lubo

Ano, bude aj na titulke o par dni. Na skialpe vsak tematicke clanky budu vychadzat skor.

@jjano - experimentujeme trochu v skialpsekcii a feedbacky su velmi zelane. Teraz riesime hlavne ukoncenie roka 2013 a potom opat pride rad na vylepsenia a experimenty na skialpe.

Peter61

jjano : PF tiez

Lubo 12:11 : take daco Spaleny zlab by mal byt na ociach (aj) v hlavnej sekcii.
A ciste formalne : postihnuti neboli skialposi.

Jjano

Mám ešte jednu pripomienku k formátu diskusie na skialp: nemôže sa ako celé roky doteraz uvádzať meno autora príspevku dole, pri dátume? Lebo teraz to nevyzerá ako meno autora, ale ako oslovenie... a v porovnaní zo zvyškom stránky je to mätúce...

Inak, PF 2014, zrejme som jediný somár, čo teraz sedí za počítačom a pracuje, čo? :-)))

Cmaro

Otázka ohľadom prezerania foto v článkoch, nedali by sa foto prezerať formou šipiek alebo prezentácie ako je to treba na picase? Neviem či som sa dobre vyjadril ale aby nebolo nutne jednotlivo klikať na každé foto.

.ph

Tiez by som uvital zarovnanie stranky na stred.

MatusM

Páči sa mi to :-)
Len jedna poznámka k dizajnu zatiaľ, čo platí aj pre materský hikingu už dlho, ale vždy to zabudnem spomenúť.
Obsah stránky sa zobrazuje len na časť šírky obrazovky, čo je pochopiteľne OK. Ale netradične je stránka zarovnaná na obrazovke k jej ľavému okraju. Viac by mi to vyhovovalo na stred, ako je to u väčšiny iných portálov. Je prirodzenejšie vidieť obsah priamo pred sebou, ako po nejakým uhlom na boku (pravom, či ľavom).

PaliT

Ešte som celkom nepochopil kam budú odteraz patriť rôzne kategórie pohybu po horách.
Potvrďte mi, prípadne objasnite, či to rozumiem správne:

  1. Túry na snežniciach je stále pešia turistika, patriaca pod klasický hiking.

Nasledujú lyžiarske disciplíny, všetky budú odteraz pod skialp.hiking.sk (?)

  1. Turistika na bežkách, skôr hovoríme o klasickej stope, menej o korčuliarskom štýle, ktorý je odkázaný na úpravu trasy

  2. Backcountry - širšie lyže, špeci topánky, stúpacie pásy sú možné, prípadne špeciálne sklznice

  3. Skialp - náročnejší pohyb hraničiaci s horolezectvom - v špecializovanej výbave, kombinovaný s výstupmi v mačkách, náročnejšie zjazdy, atď.

O všetkých týchto témach sa dá veľa písať, diskutovať a mnoho ľudí by chcelo nájsť rady skúsenejších, ale v prvom rade treba vedieť, kam to patrí.

Bude redakcia presúvať všetky príslušné témy do zodpovedajúcej sekcie?

Jjano

Lubo, tá sekcia o podmienkach vyzerá buť úplne super skvelá. Len musíme naučiť čo najviac ľudí nahlasovať podmienky :-) No a na to potrebujeme aj nejaké tlačidlo. Niečo tam chýba - keď vyplním nejaké rubriky, tak potom čo? Chýba tam niečo ako "Odošli" ... ?

Lubo

Na vsetkom sa pracuje :-) zaroven vsak treba robit predvianocne nakupy, vencit rodinku, ozdobovat kadejake cukrovinky a tak podobne. Preto postupne. Hehe.

@stanley.sk
Na titulke bude vpravo hore odkaz ako hovoris. Bude vyzerat cca rovnako ako tu na skialpe. HIKING.SK buduci rok prejde dost vyraznymi zmenami v dizajne, pricom titulka bude vsetko vhodne integorvat. Samozrejme, sekcie chceme zachovat, lebo v jednom koncepte davat dokopy uplne vsetky temy by bolo zlozite a co je zlozite, to odpudzuje :-).

@ja?no!
BC lyzovanie mozeme pokojne povazovat za "skialp v nizsich polohach". Isto to nikoho neurazi. Povone sme chceli urobit nazov ski.hiking.sk avsak nam to prilis evokovalo zjazdove lyzovanie.

@jjano
Sluzba Aktualne podmienky je uz pristupna na titulke skialpu. V pravom stlpci. Vyplnis najprv pohorie a aktivitu a potom pokracujes vo vyplnani ako ti formular narasta. Obmedzanie na skialp nie je. Len este musime dotiahnut detialy, spustit mobilnu webku pre lahke odosielanie priamo z telefonu v terene.

@paliT
Ano, presli sme na font Roboto, ktory je specialne dizajnovany na webove a appkove ucely. Je k dispozicii v mnozstve rezov, takze tam kde treba mozeme pouzit zuzene a tam kde treba tenke ci polohrube pismo. Co sa tyka farby, tak forum nie je uplne este preklopene a pismo bude o par dni vacsie a cierne tak, ako je to v clankoch tu na skialpe.

vsetci:
Pokojne tu prosim piste svoje dojmy, su pre nas dolezite v dalsom vyvoji :-).

Stanley.sk

Taka otazocka.. neslo by pridat nejaky rychly odkaz na skialp sekciu aj do hikingu? Tak ako je v skialpe vpravo hore.. Urychlilo by to presun, ked to uz teda musi byt rozdelene..
Nechcem vam do toho kafrat.. urcite mate nejaku svoju koncepciu.. ale ja by som si kludne vedel predstavit jednu stranku, kde by sa umiestnovali clanky aj z hikingu aj skialpu aj cykla.. Osobne si zo zaujmom pozriem rad vsetko.. Napr. vo forme, kde by bola hlavna stranka rozdelena na tri stlpce.. pre kazdu sekciu jeden a povedzme s moznostou nejakeho filtra.. Ale to len tak za seba.. ;)

Ja?No!

bude táto rubrika aj pre
expedičných BC bežkárov? Čítal som, že o názve sa nediskutuje, ale hiking na lyžiach by myslím nikoho neurazilo ;)

Jjano

Lubo, veľmi sa mi páči pripravovaná rubrika "Aktuálne podmienky". Človek musí teraz hľadať podmienky kade-tade a ak sa toto podarí, tak by to mohlo vytvoriť "systémový nástroj" :-) Nie celkom však rozumiem tej formulácii v článku, že kedy bude dostupná, resp. pre aké oblasti. Bude od začiatku dostupná aj pre neskialpové oblasti? Či ako to bude? Takú rubriku treba totiž bez ohľadu na to, či ide o skialp alebo nie... čo?

PaliT

Opravujem, keď som si text výrazne zväčšil, tak dôjdem k tomuto:

494949

a

444444

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum