Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Na bicykli okolo Znojma

Diskusná téma K článku: Na bicykli okolo Znojma

Koncom apríla v roku 2012 sme strávili pekný predĺžený víkend v Znojme, ktorého okolie sa môže právom hrdiť ako jedna z top cyklistických lokalít Moravy a ČR. Kto rád spája poznanie s trochou histórie a peknú prírodu s troškou námahy, pre toho bude okolie Znojma to pravé.

Vlado z NZ

pekná inšpirácia, mám to v pláne od Holíča až sem cez Pálavu:-)

Vladimir Popluhar

Fajn článok - krásna lokalita, v auguste som si to tam bol pozriet - ale skôr takú mestskú turistiku - oplatí sa vybehnúť na vyhliadkové veže v Znojme.

Sona

Okolie Dyje je uzasne, my sme sa zatial motali len pri Vranovskej priehrade a Vranove nad Dyji, ale toto vyzera rovnako uchvatne.

Knor

Je to mimoriadne atraktivna oblast, ktoru sa oplati prejst aj peso. Najma zltu znacku popri priehrade, od 9 mlynu do Znojma. Ale peso som tu bol viac krat, takze som sa presiel aj cez Sobes, Zelezne schody, Kraluv stolec atd.

Ta ruina Novy Hradek za vela nestoji, o nic ste neprisli. Ked som tam bol, sprievodca (botanik) sa venoval skor tomu co tam rastie, no drienky nie su na Slovensku ziadnou raritou a s dalsimi burinami je to asi podobne. Ani vyhlady z ruiny nie su ktovieake.

Inak ked ste tam boli na bicykli, mohli ste sa zastavit v Satove. Okrem pechotneho zrubu je tam malovany sklep, ktory je zaujimavy malbami na pieskovci. (Info ste mohli vidiet na tabuli ked ste schadzali k 9 mlynum.)

Znojmo, tu rozhodne nevynechajte prehliadku podzemi a treba si pozriet ten most, ktory je na tretom obrazku. Je to technicka pamiatka a ak sa dobre pamatam, mal by byt z Eiffelovej dielne.

MatusM

Aďka díky za spracovanie tohto cyklovýletu, fakt to stálo za článok.
Len doplním, že v Znojme a okolí sme strávili 5 plnohodnotných dní. Niektoré pohľady na Znojmo sú z iných dní, ale to nevadí, dokresľujú prostredie. Naozaj odporúčam sa tam vybrať už v druhej polovici apríla až začiatkom mája, slniečko pripeká, stromy už začínajú pučať do sviežej zelenej a všetky tie hmyzáky sa ešte nevyrojili. V tomto období vyslovene vyhľadávam tieto nížinné lokality, je to veľmi príjemné prebudenie po dlhej zime.

MatusM

No a ešte Martinovi - v iné dni sme stihli vidieť aj Maľovaný sklep zvnútra, ozaj interesantná história .. a aj priam dychberúce Znojemské podzemie, to sú tiež dobré príbehy ..

Adushka

Ďakujem za milé komentáre, ako vidím, tak Matúš už odpovedal aj za mňa :) Lokalita určite stojí za návštevu, podarilo sa nám nakuknúť aj na druhú stranu do Rakúska k Retzu na krátky cyklovýlet, tak snáď niekedy spracujem do článku aj to :)

DanielaM

Adushka, pekny clanok, pekne fotecky - v takom kraji je pre cyklistu ozajstny Raj s velkym R. Ten Retz ma tiez dlho pokusa, len nejako zatial nebolo kedy :-)
Tak sa tesim vase zazitky

Zdenči

Tiež sme v tom okolí už dávnejšie bicyklovali, Znojmo sme navštívili v upršaný deň, takže sme si ho veľmi nevychutnali. Ale podzemie sme nemohli vynechať. S autobusom alkoholom potúžených Ostravákov to bol veru zážitok :-)

Bazin

tiez by som sa tam rad nikedy pozrel

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum