Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: HZS informuje o veľmi zlých podmienkach na horách

Boro

Mne to pripadá, ako keď Kaliňák reaguje na zvýšený počet nehôd.Všetko zatvoriť, každého dodzigať, zvýšiť pokuty a všetkých ozbrojiť raketometmi. Jednoducho nechápu , že štatistika je sviňa. Raz je desať úrazov za mesiac a raz nikto. A to, ako si HZS utrela papuľu o skialpinistov bolo nanajvýš podivné, lebo napriek všetkému zabudla povedať, že jeden z tých zahynuvších bol horský vodca a te asi skúsenosti mal.

Fwy

Mrnka: o skialpinistoch sa tiez vyjadrili, ze su v celku disciplinovani... (pri slapani po zjazdovkach hore).
ako pisal lubo, teba precitat vsetko a netrhat suvetia..
nie je tam nikde uvedene, zeby niekoho zatracovali.. vo vecernych spravach im bola polozena otazka, ze ci by nebolo vhodne uzavriet nebezpecne casti tatier uplne... clenovia HZS sa vyjadrili, ze by to nebolo spolocensky prospesne (ani pre ludi, ani pre biznis). a preto apeluju, ze aktualne sa situacia v tatroch zhorsuje a ti, co nemaju skusenosti, nech tam nelezu, pre ich vlastnu bezpecnost.. :)

Lubo

Podla mna podstatnejsia je druha cast suvetia: "ktorí majú síce často veľmi kvalitný výstroj, avšak nevedia ho správne používať" A cele sa to vztahuje aj na horolezcov, nie len skialpinistov. HZS nema skialpinistov v zuboch, takze by som tam nehladal nejake zle veci.

Mrnka

Takže najhorší sú skialpinisti? Ved nie je skoro sneh..väčšina asi slape na zjazdovkách alebo sedí na zadku, ako napr.ja..Nie? Sa mi to zdajú docela ostré slova :-(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum