Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Cyklotúra z Vysokých Tatier do Bratislavy

Diskusná téma Cyklotúra z Vysokých Tatier do Bratislavy

Dobrý deň, chystáme sa prejsť Slovensko na bicykli z Vysokých Tatier do Bratislavy, s čo najmenej cestnými úsekmi, uprednosťňujeme lesné cestičky a horské prostredie. Vedeli by ste mi poradiť nejaké trasy, poprípade body trasy zo Štrbského plesa až do Bratislavy prosím Vás ? Vopred veľmi pekne ďakujem :)

Kokossan

KM dík za help :)
pozriem si všetky body a skúsime nejak upraviť trasu podľa tvojich postrehov

Palo TT : ideme každý iba s jedným ruksakom na chrbát, čiže naľahko :)

spať mienime vždy v nejakom ubytovacom zariadení :) žiadne spacáky a les

Palo TT

A planujete ist "natazko" alebo "nalahko"? Mate zabezpecenu aj nejaku doprovodnu logistiku?

KM

Možností ako ísť po horách z Vysokých Tatier do Bratislavy je viacero. Najviac horská trasa vedie “vonkajším” karpatským oblúkom. Tak je plánovaná aj naša tohoročná Karpatiatour (treking.cz/…/karpatiatour.htm)
so štartom v Bratislave a cieľom v Košiciach. Tu je plán trasy, možno pomôže: cykloserver.cz/…/?d=22162#pos…|19.19861|8 . Je to poľsko-česko-slovenský variant. Pokiaľ by malo ísť o “rýdzi” slovenský variant tak doporučujem ísť takto: sedlo Priehyba – sedlo Burda – sedlo Zbojská – sedlo Chlípavica – Chata pod Hrbom – sedlo Tunel a ďalej cez Vtáčnik, Považský Inovec a Malé Karpaty do BA. Iná možnosť je horsko-riečny variant: z Chaty pod Hrbom ísť na juh cez pohoria Poľana, Javorie, Štiavnické vrchy á ďalej popri riekach Ipeľ a Dunaj až do Bratislavy.

Kokossan

horské máme všetci :)
a západným slovenskom určite, z Vysokých Tatier do Bešeňovej by bola prvá cesta. a odtiaľ už nevieme, ale určo chceme skončiť cez malé karpaty :)
dík moc za help, poprípade postrehy nejaké

Jjano

To je dosť všeobecné určenie cieľov... Kade chcete ísť? Stredným alebo západným Slovenskom ... aké bicykle - horské alebo trekingové?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Poľovnícka chata Lešník Heňo fajn tip. Pamätam si, že som v decembri išiel okolo aj som si chatku trochu obzrel v zimnom vydaní. Všimol som si verandu, kde by sa dalo aj prespať. Len …

nová téma

Komentár

Pavel Forgáč k článku: Prekliate pivo Jasné cocktu poznám a mám aj nejakú doma momentálne :). Podobná našej kofole, akurát má viac bylinkovú chuť. Mám rád aj Solu a Schwepper, ktoré predávajú v Slov …

+ 27 ďalších príspevkov