Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Cyklotrasy, cyklotúry

Diskusná téma Cyklotrasy, cyklotúry

Ahojte rád by som si nechal poradiť od skúsených bikerov neakú peknú trasu typu gaderská dolina ked tak najlepšie vo velkej fatre:) tiež by to mohlo byť spojené s výstupom na hreben, resp. vrchol. Dakujem:)

Jjano

Jo, ja som videl borca, čo spravil na cestnom bicykli banskoštiavnický MTB maratón, ale zrejme to nie je to pravé orechové :-)

Kocka

Ja som vlani stretol na Královej studni aj borca na žiletke, ale myslím,že si to veľmi neužil.Ja zvyknem chodiť hore Zalámanou a dole Bystrickou dolinou

Jjano

Tá cesta, čo ňou chodia autá, je pre krosový bicykel úplne v pohode.

Bikemartin

Hmm, Zalámanou som išiel minulé leto naposledy, z tých 16km bol asfalt len asi 3-4 km zdola nesúvisle. Žeby to už potiahli až hore?

Peto5

Cesty na Kralovu studnu maju rozny povrch, ale ziadna nie je cisty asfalt. Ja chodievam z BB Bystrickou dolinou ku Panskej kolibe (to je cisty asfalt) a potom kus potlacim bike po sotoline a kamenoch. Raz som siel z Kralovej Studne do Harmanca cez Zalamanu dolinu cestou, ktoru pouzivaju aj auta. Pekny asfalt bol iba na jednom useku, zvysok bol niekde lepsi, niekde horsi. Hore som touto cestou este nesiel, tak neviem posudit ci je lepsie Bystrickou dolinou, alebo ako auta Zalamanou.

Phalike

Ano vedie, zacina v Harmanci, oznacene velkou cedulou Kralova studna a po ceste mas aj kilometrovniky do ciela :)

Starec

Ahojte! V diskusii čítam, že na Kraľovu studňu vedie asfaltka. Vie mi to niekto potvrdiť, prípadne kde začína? Jazdím zväčša na cestnom alebo krosovom bajku. Vďaka.

Bikemartin

cez Hiadeľské ťahajú novú linku el. vedenia, sú vybuldozerované nové cesty, do Hiadla by nemal byť problém. Ak už budeš dole na asfaltke, tak potom vpravo (na mape asi nad horárňou Vážna) odbočuje lesná asfaltka, ktorou prejdeš v pohode do Uhliarskej doliny. (Priamo zo sedla Hadlanka do Uhliarskej d. to bude IMHO strmé)

Phalike

Prave vcera som pozeral cyklomapu donovalov a okolia a tusim ide z hiadelskeho aj vyznacena cyklotrasa, len musim pozriet ze do ktorej doliny presne, vecer dam vediet.

Lendl

Z Hiadelskeho sedla do Hiadela sa da, aj ked to nie je uplny luxus. Je tam drevo, volne sutre a voda, ale po chvili je asfalt.

HonzaIV

Nazdar cykloturisti
na stranke cyklodonovaly.sk som videl par super typov a napadol ma napad z Donoval na Hiadelske sedlo a tu je moja otazka: da sa z Hiadelskeho sedla na bicykli dostat bud to do Hiadelskej doliny (modrou), do Hiadla alebo do Uhliarskej doliny (zltou) do Mostenice?? Na mape je prerusovana ciara, co mi znaci nespevnenu lesnu cestu... takze by to teoreticky malo ist. Poznate to tam niekto?? Dikes

Palo TT

Ak hladas nieco pre MTB zaciatocnikov, tak sa nechat vyviezt autom (sofer sa obetuje :) )na Donovaly a odtial cervenej a zelenej TZT na Bully a Sachticky. Cestou odbocis po lesnych cestach na Stare Hory.

Pre zaciatocnikov cykloturistov na trekoch by mohli byt vhodne lesne cesty po byvalej zeleznicke v lesoch vychodne od Starych Hor (oblast Rychtarova). Zakreslene su na mapach hikingu alebo este lepsie na mape lesnych ciest.

Honza286

Legálně jdou snad všechny doliny, do vyšších poloh pak jen asfalkta k ch. Králova studňa a na Smrekovicu (jediná legální možnost okruhu - vyznačená cyklotrasa vede z Ružomberoka přes Malinné, Šiprůňská sedla, Smrekovici a klesá do Podsuché. V mapě uvidíš ty cyklotrasy nelépe na cykloserver.cz - sekce cykloatlas

Bikemartin

SH sú v doline, t.j. všetky trasy vedú do kopca. Napr. po modrej šotolinkou na Piesky - banské pamiatky hiking.sk/…/stolna_piesky.html.

Alebo ak len po asfalte, tak do Tureckej 3km do kopca, nazad zjazd. Alebo do osady Rybô, ale tam sú 2/3 trasy po veľmi frekventovanej ceste BB-Donovaly.

Lenka Rybová

Zdravím vás všetkých, chcela by som sa opýtať, či náhodou niekto nepozná nenáročnú, max. hodinu a pol trvajúcu cyklotrasu v Starých horách pre začiatočníkov.

Ďakujem
lenka

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum