Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Cesta hrdinov SNP na bicykli

Diskusná téma Cesta hrdinov SNP na bicykli

Zaujimalo by ma ci niekto niekedy absolvoval SNP-cko na bicykli. Laka ma skusit ho znova, no tentoraz nie po vlastnych, ale na 2 kolesach. Najvacsi problem ale vidim v Nizkych Tatrach a Velkej Fatre. Padol uz aj napad, tuto cas absolvovat peso a dalej pokracovat na bicykloch z Kralovej studne. Ma niekto nejake ine napady, pripade svoje osobne skusenosti z prechodu na bicykli?

Albert slabej

Na bicykli z Liptova na Oravu. Vyrazam z Lipt. Hradku, smer Lipt. Mikulas Ondrasova, Lipt. Trnovec, Hlinik, na krizovatke pri salasi odbocim doprava, smer Bukovina,na konci Bukoviny dolava na rozbitu cestu na Malatinu.Po dvoch kilometroch jazdy je po cervene znacke liptovsky Hrad, ale ja idem dalej na Malatinu.Po dvoch hodinach jazdy po nie narocnom terene som pri amfiteatri.Dam si pivo,mozem lebo najblizsiu hodinu aj pol nepojdem po ceste. Vyrazam na vychod smer Huty. Po vytlaceni bicykla po hrbolatej ceste do strmeho kopca sa postupne otaraju vyhlady na Rozsutce, Prosecne potom Tri Kopy Sivy Vrch a uzasnu oravsku prirodu.Pokracujem cestou necestou stale na vychod, cez tri vody az k zaveru Prosieckej doliny. Tu stretavam konecne nejakych ludi, predtym nic. Dalej sa uz objavi Velke Borove po prudkom klesani popri JRD som tam.Pokracujem cez tri kopce na Huty po statnej ceste. Na Hutach v krcme Dolinka pri nealko pive uvazujem o navrate na na Liptov. Su dve moznosti,lakavejsia dolu kopcom do Kvacianskej doliny, ja si vsak vyberiem opacny smer,preto to nealko, na cestu medzi Matiasovcami a Zubercom.Je to pre tych odvaznejsich lebo od krcmy vidiet tato cesta a je poriadne vysoko.A tak nadavajuc sam na seba co som si to vybral sa na najlahsi prevod pomaly stverham cez dedinuna statnu cestu,kde je to uz o cosi lahsie. Po ceste obzriem Rozsutec, pohladom sa rozlucim s oravskou krajinou. Na odpocivadle uz na liptovskej strane,este pohlad na SIVY VRCH a na panoramu Nizkych Tatier, obliekam na seba nieco teple a stale dolu po serpentinach padam do Matiasoviec a popri priehrade domov. Da sa to zvladnut za 6 hodin ale zdatnejsim a bez dlhsich prestavok. Vhodne pre trekove bicykle.

M11

odkedy je zo mna cyklotramp uvazujem o tejto ceste. A to hlavne preto, ze by sa dala zvladnut do 10 dni /slovom desat/ a nie za 6 tyzdnov peso. Vychod az za Kralovu holu nepovazujem za problem, nizke tatry treba obist po sedlo Sturec vo V.Fatre, odtial az do Devina cyklotrampska parada. ahoj.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum