Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Šumava na bicykloch s detmi

Diskusná téma Šumava na bicykloch s detmi

caute cyklisti, pls dajte dobre tipy na cyklotrasy pre rodinku s 2 detmi (6 a 8 rokov) na Sumave, pripadne aj na nejake odporucane ubytovanie v private/penzione. vdaka.

MarioV

Tak sme sa vrátili z cyklošumavy asi pred dvoma týždňami a dal by som vám tieto tipy: Čo sa týka ubytovania tak najlepšie bolo na Špičáku v penzione Záva. Pani Záveská má super ubytko s komplet vybavením. Na každej izbe sprcha, telka, WC. Spoločná kuchyňa veľmi dobre vybavená, veľké množstvo spoločenských hier a vonku je pieskovisko, ping-pong, stoly, dobre zabezpečená kôlňa na úschovu bicyklov a najviac nás nadchol univerzálny kľúč od všetkého v zariadení. Vzájomne však kľúče medzi jednotlivými izbami nepasovali :-)
V okolí je množstvo cyklotrás, bikepark a lanovka na Pancíř vás vyvezie aj s bicyklami. Horská železničná trať vás dovezie aj s bicyklami späť na Špičák, ak si dáte kombináciu cyklotúry do miest na úpätí horstva, čo zaručuje väčšinové klesanie. Neďaleko je aj do Nemecka.
Ubytovanie je v blízkosti žel.stanice, odkiaľ jazdí aj cyklobus do celej centrálnej časti Šumavy.
Tak pekný výlet :-)

Pio

Cca pred 3 rokmi som bol na týždennom cyklopobyte. nebolo to síce celkom na Šumave, ale hneď vedľa v Novohradských horách. denne sme robili cyklotúry s deckami. mali vtedy 8 rokov. Nemôžem nič iné len odporúčať. Bývali sme v Domčeku na hradbách. zumberk.cz/ovezi.htm Neuveriteľne prekrásny kraj. Keď sa trocha časovo odtrhnem, napíšem nejaký článoček. Poprípade mi napíš do mailu ak máš záujem, poskytnem základné rady.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum