Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Predstavenie Nové Zajo ponožky

Medzi novinkami má značka Zajo pre tohtoročnú sezónu jeseň/zima aj štvoricu nových modelov ponožiek. Jedny sú z Coolmaxu, jedny z vlákna Thermolite a zvyšné dva modely z kombinácie merino vlny s vláknom Thermolite. S výnimkou tenších coolmaxových ide v ostatných prípadoch o stredne hrubú ponožku.

Coolmax Socks Lightweight

Ponožky pre ľahšiu turistiku z kombinácie bavlny (42,5 %) a vlákna Coolmax (42,5 %). Pre zlepšenie mechanickej odolnosti je pridaný nylon (13 %) a elasticitu zabezpečuje Lycra (2 %). Vďaka pomerne vysokému podielu bavlny bude ponožka príjemná najmä pre ľudí, čo nie úplne dobre znášajú výlučne syntetické materiály. Coolmax sa pritom však postará, aby pri potení nebol nepríjemný pocit na nohe.

Z dizajnového pohľadu ide o príjemnú kombináciu nenápadnej šedej s čiernou a výrazného modrého horného lemu. Nadčlenková časť má pomerne silné sťahovanie, vďaka čomu ponožka dobre drží na nohe. Ďalšie obvodové sťahovanie je v strede priehlavku. V oblasti špice a päty sú ponožky zosilnené s cieľom zabrániť vzniku otlakov.

Cena: 5,99 €

Thermolite Socks Midweight

Dominantný podiel v tomto modeli má merino vlna (50 %), nasleduje duté vlákno Thermolite (35 %) a zvyšok je rovnaký ako v predošlom modeli – teda nylon (13 %) a Lycra (2 %). Zloženie napovedá, že ponožky sú vhodné najmä do chladnejšieho prostredia – termoizolácia je dominantným cieľom ich zloženia. Hrúbka je stredná, vhodná do väčšiny turistických topánok.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Farebne a dizajnovo ide o klasický výzor bez snahy o výstrednosť. Dominuje hnedá farba s prímesou bielej. Na nadpriehlavkovej tiež pomerne silno sťahujúcej časti je zvislo nápis Zajo a v oblasti špice zas Thermolite. Zosilnenie proti otlakom je od päty až po špicu na celej ploche šľapy, vrchná časť je tenšia pre lepšie odvetrávanie. V strede priehlavku je taktiež obvodovo sťahujúca časť.

Cena: 5,99 €

Trekking Socks Midweight

Tento model má takmer identické zloženie ako predchádzajúci. Líši sa iba o 1 % v prospech dutého vlákna Thermolite na úkor nylonu – teplotné určenie bude preto rovnaké. Dizajnovo sa odlišuje čierno-šedou farebnou kombináciou (viď foto). Výrobca uvádza, že je použitý iný výrobný proces, pričom výsledkom by mal byť vyšší komfort potrebný pre náročnejšie aktivity.

Cena: 7,99 €

Ski Socks Midweight

Ako napovedá názov, tieto ponožky sú určené pre lyžovanie. Sú kompletne zo syntetických materiálov, kde až z 80 % dominuje duté vlákno Thermolite. Zvýšený podiel má aj nylon (15 %) a Lycra (5 %). Vlna vypadla úplne. Ponožka je taktiež zaradená ako midweight (stredná hrúbka), no pocitovo je zo všetkých štyroch nových modelov najhrubšia. Podstatným rozdielom je aj podkolienkové vyhotovenie, ktoré je pre použitie v lyžiarkach nevyhnutné.

Cena: 9,90 €

--

Všetky ponožky sú bez antibakteriálnej úpravy, strih je unisex bez odlíšenia ľavej a pravej nohy. K dispozícii sú tri veľkosti: S (35 - 38), M (39 - 42), L (43 - 47). Prať ich možno v bežnej práčke v 30° cykle, do sušičky ani pod žehličku nepatria.

V prípade, ak máte osobné skúsenosti s týmito ponožkami, neváhajte sa o ne podeliť vo fóre.

Fotogaléria k článku

Najnovšie