Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Novinky Craft, Didriksons1913 a Inov-8

Obľúbené značky outdoorového oblečenia Craft a Didriksons1913 prichádzajú pred letom s viacerými novinkami, určenými do horúcich dní. Obe značky myslia aj na najmenších športovcov. V krátkosti si predstavíme aj značku športovej obuvi Inov-8.

Novinky značky Craft

Leto v Cool a v pohode

Funkčné letné prádlo Craft Cool s chladivým účinkom pre aktivity v teplých podmienkach a Craft Cool Mesh Superlight s originálnou dierkovanou štruktúrou do obzvlášť teplých podmienok netreba podrobnejšie predstavovať. Letnú ponuku v rade Cool Mesh Superlight tento rok rozšíria krátke dámske boxerky Hot Pant a boxerky pre mužov, ktoré zaistia maximálny komfort počas intenzívnejšej pohybovej aktivity v najteplejších obdobiach roku. Všetky modely novej letnej kolekcie Craft Cool sú ošetrené ochranou proti UV žiareniu (faktor 50+).

Najväčšia novinka je zameraná na ženy

Bezpochyby najväčšou novinkou novej letnej kolekcie Craft sú funkčné športové podprsenky Craft Sports Bra (určené na beh a fitness aktivity) a Craft Sport Specific Bike Bra (určené na bicykel). Poskytujú ženám potrebnú funkčnosť a komfort pri všetkých športových aktivitách. Ich hlavnou prednosťou je kompresný materiál, elastický v horizontálnom smere, ktorý v kombinácii so širšou elastickou gumou na spodnom okraji zaisťuje stabilnú polohu poprsia pri aktívnom pohybe. Ďalšou prednosťou všetkých nových modelov je odľahčená pletenina Cool Mesh Superlight na chrbte a medzi prsiami, ktorou je dosiahnutá optimálna ventilácia v miestach zvýšenej potivosti a zaistenie dostatočného komfortu pri fyzickej záťaži. Všetky typy nových športových podprseniek Craft majú ochranu voči UV žiareniu (faktor 50 +).

Pre bežcov a cyklistov

Na svete je nová bežecká bunda z kolekcie Craft Performance Run – ultraľahká bunda Featherlight, s vodeodpudivou úpravou materiálu DWR a super možnosťou zabalenia. Zaistí maximálny komfort bežcov aj za premenlivého počasia.

Craft prichádza s novými pánskymi dresmi Craft Elite Attack Jersey. Vysoká technická úroveň materiálu, ergonomický 3D strih, ultranízka hmotnosť a technológia „Moving Wing Technology“ pre zaistenie „cool“ efektu spĺňa všetky potreby cyklistu. Craft myslí aj na ženy – bikerky a pre nasledujúcu sezónu ponúka novú kolekciu elitného dámskeho cyklistického oblečenia Craft Elite.

Craft a malí športovci

Detská kolekcia je rozšírená o obľúbené letné sety prádla v dlhom aj krátkom variante pre chlapcov a dievčatá či bežeckú juniorskú kolekciu. Craft ponúka úplnú novinku – cyklistickú kolekciu od veľkosti 110/116 do 158/164 cm. Atraktívny funkčný dres s potlačou, skvele padnúce cyklonohavice s vložkou Craft Light so silikónovým ukončením nohavíc a nemálo dôležité cyklistické rukavičky.

Novinky Didriksons1913

Zvýšenú pozornosť venuje Didriksons1913 na jar detskej a junior kolekcii.

Detská kolekcia

Detská kolekcia vychádza tak z požiadavky dospelých na odolnosť oblečenia proti vode, oderu a na bezpečnosť, ako aj z pohľadu detí na pohodlnosť a farebné prevedenie. Novinkou sú gumáky Splashman, ktoré sa perfektne hodia k setu Slaskeman. Sú nielen designovo zaujímavé, ale zároveň aj funkčné a pohodlné vďaka vnútornému polyesterovému úpletu a vychytávke s pútkami pre ľahšie obúvanie. Podrážka má kvalitnú, členenú štruktúru, ktorá chráni dieťa pred ľahkým pošmyknutím, špička je zosilnená a teda odolnejšia voči mechanickému opotrebovaniu a nechýba ani reflexný prúžok na päte pre zvýšenie bezpečnosti.
Kolekcia Kids zahŕňa širokú ponuku funkčného detského oblečenia vo veľkostiach od 80 do 130 cm.

Nezanedbateľným faktorom pri výbere nielen detského oblečenia je bezpochyby jeho ľahká údržba. Nepremokavé oblečenie Didriksons1913 (pláštenky, nepremokavé sety) stačí len otrieť vlhkou handričkou, prípadne umyť prúdom vody. Ostatné produkty (kombinézy, bundy, nohavice, čapice, atd.) je možné prať v práčke na 40 °C bez použitia zmäkčovadiel (aviváže). Použitie sušičky sa neodporúča.

Juniorská kolekcia

Vychádza z predpokladu, že mladí ľudia majú rovnaké či podobné požiadavky na tepelný komfort a funkčnosť oblečenia ako ich rodičia. Väčšina modelov z juniorskej kolekcie má teda dospelý ekvivalent, avšak doplnený o súčasné trendy mladej módy, kde nechýbajú výrazné potlače a veľa dôležitých detailov, ktoré podtrhujú mladistvý štýl. Modely juniorskej kolekcie ponúka značka Didriksons1913 vo veľkostnom rade od 130 - 70 cm.

Ponuka pre outdoor

V ponuke na jar je opäť zastúpený rad Outdoor Performance, ktorý zameriava svoju pozornosť na odľahčenie búnd, a Outdoor Lifestyle, venovaný všetkým ľuďom, ktorí sú stále v pohybe a potrebujú ľahké, rýchlo zbaliteľné, skladné a pritom funkčné oblečenie. Predstaviteľom tejto kolekcie je vodeodolný priedušný set Tigris v dámskom a pánskom prevedení. Ani tu nechýba zaujímavý design s nevšednými farebnými kombináciami zipsov, kapucní a vreciek.

Na rozdiel od iných značiek uvádza Didriksons1913 hodnotu vodeodolnosti nameranú po troch vypraniach daného odevu. Teda tú, ktorá potom spotrebiteľovi po dobu užívania odevu zostáva.

Inov-8

Od svojho vzniku v roku 2003 sa sústreďuje na potreby bežcov, ktorí stále viac vyznávajú voľný pohyb v prírode, beh po nespevnených cestách, parkoch, horách a tiež pre multišportové disciplíny.
Zachovanie prirodzenej biomechaniky ľudského chodidla, koncept minimalistickej obuvi, možnosť voľby rôznej úrovne tlmenia, excelentný design a neskutočný komfort pri zachovaní maximálneho dôrazu na funkčnosť pre všetky kategórie bežcov.

Obuv Inov-8 je navrhovaná a vyvíjaná s cieľom uspokojiť požiadavky ako elitných, tak i rekreačných bežcov, ktorí vyžadujú to najlepšie v oblasti ľahkých bežeckých topánok.

Outdoor a orienteering

Modely z tejto kolekcie majú opät veľmi starostlivo prepracovanú podrážku. Outdoorová obuv je vyvíjaná s dôrazom na pohodlnosť, odolnosť materiálov, a tým aj na dhú životnosť. Stále pritom ide o obuv vhodnú na beh.

Obuv pre orientačný beh je úzko špecializovaná, starostlivo vyvíjaná pre tento veľmi náročný šport. Podrážka tejto obuvi je vybavená tvrdokovovými výstupkami pre maximálnu stabilitu vo voľnom teréne.

Uvedené novinky je možné zakúpiť na www.vavrys.sk.

Fotogaléria k článku

Najnovšie