Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Tatranský fotomaratón 2011

V sobotu 1.10.2011 sa uskutoční Tatranský fotomaratón, ktorý organizuje Horský internetový klub, o.z. v spolupráci s mestom Vysoké Tatry. Podujatie bude na území mesta Vysoké Tatry a TANAPu v úseku od osady Podbanské po Tatranskú Javorinu. Je určené pre všetkých fotografov a milovníkov Tatier.

Tatranský fotomaratón je nový priestor pre sprostredkovanie a odovzdanie svojho vlastného pohľadu na Vysoké Tatry širokej verejnosti. Úlohou účastníkov bude v limitovanom čase stvárniť 8 tém o Tatrách tak, aby zobrazené motívy mali jednoznačný súvis s týmto prostredím. Jedným z hlavných cieľov podujatia je priniesť nové pohľady na toto mimoriadne územie.

Na podujatie sa môže prihlásiť každý, bez rozdielu veku či fotografických zručností. Účastníci sa môžu prihlásiť v deň štartu podujatia pred jeho zahájením. Účastníci budú môcť počas podujatia využiť mestské parkoviská zdarma.
Štart Tatranského fotomaratónu bude 1.10.2011 o 10.00 hodine v Starom Smokovci na nádvorí mestského úradu. Uzávierka na odovzdanie fotografií je v ten istý deň o 18.00 hodine.

Fotografie vyhodnotí odborná porota zložená najmä z popredných horských a tatranských fotografov, ktorej čestným predsedom bude známy fotograf a fotografický publicista a horský vodca Ladislav Janiga.

Jednou z hlavných cien bude víkendový pobyt v Tatrách na Štrbskom plese v penzióne Kosodrevina.

Vyhodnotenie Tatranského fotomaratónu a zároveň vernisáž výstavy víťazných fotografií bude v Galérii hotela Grand v Starom Smokovci. Fotografie budú umiestnené aj na internete a tiež v informačných centrách na území Vysokých Tatier tak, aby ich mohli zhliadnuť aj návštevníci Tatier počas zimnej sezóny.

Všetky podrobnosti o Tatranskom fotomaratóne, ako aj jeho priebehu, môžu záujemcovia nájsť na stránke fotomaratónu stránke fotomaratónu.

Tešíme sa na všetkých účastníkov!

Za prípravný výbor

Stanislav Klaučo, Horský internetový klub, o.z., Vysoké Tatry

Najnovšie