Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR LOWA slávi deväťdesiatiny

Celosvetový líder v oblasti turistickej a horolezeckej obuvi, nemecká firma LOWA, slávi tento rok 90 rokov od svojho založenia. Po celú dobu svojej existencie stála na čele vývoja horskej obuvi a spolupracovala s poprednými svetovými horolezcami. Je až neuveriteľné, koľko patentov a technologických riešení, ktoré sa časom stali štandardmi pre akúkoľvek kvalitnú turistickú a horolezeckú obuv, vzniklo vo firme počas tejto doby. Len náhodne stačí spomenúť vulkanizované a neskôr vstrekované podrážky, systém aktívnej ventilácie, použitie gore-texovej membrány s celoplošnou priedušnou fixáciou, prvá trekingová topánka na svete a prvá dámska turistická topánka, atď.

Pre firmu LOWA bola vždy charakteristická dokonalá symbióza kvality, funkčnosti a pohodlia. V jubilejnom roku je hlavnou novinkou prechod na nové, širšie strihy, zodpovedajúce nameraným ortopedickým zmenám chodidla bežnej európskej aj mimoeurópskej populácie. Týka sa to celej kolekcie Alpin, Backpacking aj Treking.

Ako ukážka tohto trendu môžu poslúžiť v oblasti obuvi pre vysokohorskú turistiku (Backpacking) úplne inovované modely TIBET GTX a TIBET GTX Ws (dámska verzia). Pri oboch týchto modeloch sú využité všetky najmodernejšie konštrukčné prvky, ktoré sa osvedčili v uplynulých dvoch rokoch (systém vertikálnej a horizontálnej stabilizácie jazyka X-lacing, asymetricky riešený jazyk C4, oddelenie šnurovania priehlavkovej časti a komína pomocou zamykacieho očka I-Lock, šnurovacie očká s valčekmi, znížený strih na päte, supinačno-pronačný stabilizátor pre bezpečnejšiu a stabilnejšiu chôdzu a, v neposlednom rade, aj zmäkčenie návleku Flex-Fit.

V oblasti trekingovej obuvi ide príkladom model MAURIA GTX, ktorý predstavuje úplne zásadnú inováciu osvedčeného dámskeho modelu ALBULA GTX. kde prišlo k skutočne výraznému rozšíreniu strihu. Snaha o maximálne pohodlie dámskej topánky je reprezentovaná využitím materiálov s tvarovou pamäťou ako pri vložke, tak aj vo výplni asymetrického jazyka (Balance), a tiež mäkkou výplňou na achilovke.

Fotogaléria k článku

Najnovšie