Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka Cestovateľský festival Cestou necestou

Cestovateľský festival Cestou necestou zavítal na jeseň do Piešťan, Pezinka a najbližší víkend sa uskutoční v Banskej Bystrici a o týždeň neskôr príde do Bratislavy. Cieľom festivalu je inšpirovať ľudí cestovať na všetky svetové strany a spoznávať nepoznané. Prezentovať budú bežní ľudia, ktorých okolie považuje za dobrodruhov. A pritom chodia medzi nami. Iba jedného dňa zbalili ruksak a vydali sa na pár mesiacov až rokov do sveta.

Spoznáme čaro blízkych i ďalekých kultúr, budeme stopovať, cestovať autobusmi, vlakmi, tuk-tukmi, bicyklami a i po vlastných v Andách i Himalájach.

Cestou necestou po prvýkrát v Banskej Bystrici

Cestovateľský festival zavíta v októbri po prvýkrát do Banskej Bystrice. V dňoch 18. - 20. 10. 2013 sa v Robotníckom dome predstaví 21 cestovateľov, ktorí v hodinových blokoch budú rozprávať o svojich zážitkoch z ciest. Môžete sa tešiť na Mareka Slobodníka, ktorý povie o križovaní naprieč Južnou Amerikou na Jawe 250, Robo Kočan prestaví Tibet, Veronika Páričková Island, Martin Sabo Gruzínsko a Arménsko, a mnoho ďalších. V piatok po prezentáciach vystúpi kapela Buchajtramka (známe ľudové piesne vo svižnejšej a živšej forme s prvkami etna a worldmusic) a v sobotu Michal Smetanka (výrobca hudobných ľudových nástrojov, multiinštrumentalista).

Viac informácii nájdete na cestounecestou.sk.
Predbežný program na www.cestounecestou.sk/festival/03_BB.pdf
Plagát na www.cestounecestou.sk/festival/03_BB.jpg
Na facebooku facebook.com/events/1383237211889097/

Viac o Buchajtramke na kultura.sme.sk; facebook.com
Viac o Michalovi Smetankovi na www.smetankovo.sk a korzar.sme.sk

Cestou necestou po druhýkrát v Bratislave

V dňoch 25. - 27. 10. 2013 sa v Dome kultúry Lúky uskutoční 2. ročník cestovateľského festivalu Cestou necestou. Počas celých troch dní bude program v troch sálach. V dvoch sa predstaví 40 cestovateľov (v hodinových blokoch budú rozprávať o svojich zážitkoch z ciest), v tretej budú sprievodné akcie (jóga, tai-chi, workshop o filmovaní na cestách, zdravej strave a veľa ďalších). Program bude obohatený koncertom dvojice Eniesa a Maok, v sobotu koncertom skupiny Dúhové eminencie.

Počas festivalu si diváci budú môcť vypočuť prezentáciu o Barme, Bhutáne, Burundi, Číne, Ekvádore, Irackom Kurdistane, Ghane, Kirgizsku, Kongu, ale aj o tom, ako vyzerala Sýria pred pár rokmi. Mongolsko prejdeme na motorke, Európu a Balkán stopom, Gruzínsko a Arménsko na bicykli. Jedna prezentácia bude aj o dievčati, ktoré samo prestopovalo 20 000 kilometrov v Južnej Amerike, Európe i Indii. A mnoho ďalšieho...

Cestovateľský festival organizuje OZ Cestou necestou v spolupráci s Kultúrnymi zariadeniami Petržalky.

Viac informácii nájdete na cestounecestou.sk
Predbežný program na www.cestounecestou.sk/festival/04_BA.pdf
Plagát na www.cestounecestou.sk/festival/04_BA.jpg
Na facebooku facebook.com

Autorka titulnej fotografie: Zuzana Krajčíková

Najnovšie