Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Pozvánka Festival Expedičná kamera v Bratislave

V Kongresovom centre vysokoškolského internátu Univerzity Komenského - Družba v Bratislave (Karlova Ves) sa v sobotu 22. marca od 16.00 hodiny v rámci filmového festivalu Expedičná kamera 2014 predstaví osem jedinečných filmov o cestovaní a o športoch v prírode.

Filmovú prehliadku začnú dva adrenalínové filmy zo Severnej Ameriky - Down the line, splav riek v Kanade a Honnold 3.0, tri najslávnejšie cesty v Yosemitskom parku za 24 hodín. V strednej časti filmového bloku to budú tri snímky zo sveta. Prvý - Unicycle caving priblíži divákom jaskyňu na jednokolke, ďalšia Into The Empty Quarter Arabskú púšť. Posledné nahliadnutie do exotického prostredia v tejto časti programu sprostredkuje snímka Auatana, ktorá predstaví divákom stolové hory v Južnej Amerike. Záver filmovej prehliadky bude v znamení najlepších noviniek slovenských a českých outdorových filmov. Postupne sa predstavia filmy Tatry all in, Ti z Labského údolí a na záver vrchol filmovej prehliadky Pygmejovia - deti džungle od Pavla Barabáša.

Aj sprievodný program bratislavskej Expedičnej kamery bude bohatý. Švajčiarske dni – prezentácia Švajčiarska, jediná v rámci prehliadky filmov Expedičná kamera na Slovensku. Diváci budú mať možnosť získať mapy a prospekty zo Švajčiarska, ochutnať švajčiarsku čokoládu a syry.

Ani cez prestávky sa v Kongresovom centre internátu Družba diváci nebudú nudiť. Svojimi činnosťami sa predstaví usporiadateľ akcie Turistický klub Štart Bratislava a samostatne niektorí jeho členovia. Keď som sám a mám čas – pásmo fotografií z prírody od Mira Tomana a prezentácia knihy Krehké invencie od Veroniky Rusňákovej a Zuzky Vrábeľovej - unikátna knižka na stránkach, ktorej sa stretávajú dve podoby krehkého umenia – výtvory zo skla a poézia. V predsálí sa na paneloch predstavia sponzori akcie G-base, časopis Quark a Klub slovenských turistov.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš