Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Radek Jaroš na K2 aj s podporou Craft

V sobotu 26. 7. 2014 dosiahol český horolezec Radek Jaroš vrchol K2 vo výške 8611 m a ako prvý Čech skompletizoval Korunu Himalájí (zdolanie všetkých 14 osemtisícoviek bez kyslíkového prístroja). Zároveň sa stal pätnástym horolezcom na svete, ktorý Korunu Himalájí dovŕšil. Radek Jaroš je športovec dlhodobo podporovaný značkou Craft a tieto výrobky patria medzi jeho nevyhnutné vybavenie.

Ostatné info
radekjarosnak2.cz

Radek Jaroš je známym českým horolezcom. Liezť začal ako 18-ročný, v 30-tich rokoch sa zúčastnil expedície na Mt. Everest a o ďalšie štyri roky dosiahol jeho vrchol zo severnej, tibetskej strany. Všetky osemtisícovky vyliezol v rozpätí rokov 1998 - 2014.

Na poslednej expedícii na K2 mal Radek Jaroš so sebou viaceré modely funkčného prádla Craft. Niektoré sú zároveň novinkami na sezónu jeseň/zima 2014.

CRAFT Active Extreme

Vďaka nízkej gramáži materiálu predstavuje Active Extreme celoročne využiteľné funkčné prádlo vhodné do mierne chladných až chladných klimatických podmienok pre športové aktivity s premenlivou intenzitou. Vysoko elastická, ľahká pletenina príjemná na omak je kombináciou dvoch technologicky vyspelých polyesterových vlákien. Coolmax 6-kanálikové vlákno na vnútornej strane pleteniny zaisťuje efektívny transport vlhkosti, zatiaľ čo Thermolite duté vlákno na vonkajšej strane poskytuje potrebnú izoláciu a odvádza vlhkosť do ďalšej vrstvy. Unikátna kombinácia vaše telo ochladí či zahreje podľa aktuálnej potreby organizmu. Použitie mikrovlákien Active Extreme výrazne znižuje žmolkovanie pleteniny. Pri tričkách je vsadený klin na zadnej strane ramien a v podpazuší, čo prispieva ku zvýšenému pohodliu.

Materiál: 100 % Polyester (130 g/m2)

Cena: 39,30 EUR

CRAFT Active

Legendárne funkčné prádlo Active uspokojuje svojou funkčnosťou, pohodlím a takmer i nezničiteľnosťou svojich zákazníkov už takmer 40 rokov. Udrží vaše telo v suchu i počas intenzívneho športovania za mierne chladných až chladných klimatických podmienok. Polyesterová pletenina je tvorená 6-kanálikovým vláknom, ktoré spĺňa perfektné vlastnosti odvodu vlhkosti do ďalšej vrstvy alebo okolitého prostredia. Samotný kanálik potom podľa potreby organizmu buď odvedie preč prebytočné teplo, alebo zaistí potrebnú tepelnú izoláciu.

Materiál: 100 % Polyester (170 g/m2)

Cena: 35,30 EUR

CRAFT Warm Wool – novinka Craft AW14!!!

Tento model sa bude na trh uvádzať až na jeseň, ale Radek Jaroš ho mal na sebe už pri svojej ceste na vrchol K2 a stihol ho poriadne otestovať. Toto pánske funkčné tričko s dlhým rukávom ku krku je určené pre športové aktivity s nízkou intenzitou pohybu v chladnom až studenom, zimnom počasí. Odprúčame ako 1. vrstvu napr. na skialpinizmus, vysokohorskú turistiku, horolezectvo atď.

Prádlo je založené na kanálikovej pletacej technike, vďaka ktorej je zaistená optimálna termoregulácia. Kanálik slúži buď na udržanie tepla v prípade chladu, alebo na odvod prebytočného tepla, čím nedochádza k prehriatiu organizmu. Samotné vlákno potom slúži na odvod vlhkosti do ďalšej vrstvy alebo okolitého vzduchu. Udrží vaše telo v teple a suchu i počas mrazivých zimných dňov.

Materiál: 34 % Merino Superwash vlna, 66 % Polyester

Gramáž: 170 g/m2

- polyester na vonkajšej strane pleteniny slúži na efektívny odvod vlhkosti
- Merino Superwash vlna na vnútornej strane pleteniny slúži na extra tepelnú izoláciu
- ergonomický strih poskytuje voľnosť pohybu
- vďaka prítomnosti vlny je prádlo čiastočne odolné proti ľudskému zápachu

Cena: 61,50 EUR

Zdroje: craft.cz a www.radekjarosnak2.cz.

Fotogaléria k článku

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš