Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

PR Kånken – nezvyčajne odolný dizajn

Klasický batoh Kånken so zipsom po celej dĺžke hlavného úložného priestoru. Veľmi odolný materiál Vinylon F. Na chrbte odnímateľná podložka na sedenie. Jednoduché vystužené ramenné popruhy a rúčka v hornej časti. Reflexný prvok v logu.

Kånken bol uvedený na trh v roku 1978 a jeho úlohou bolo predchádzať problémom s chrbticou, ktoré sa vo Švédsku vyskytovali u detí v školskom veku. Problémy s chrbticou sa prejavovali u čoraz mladších detí a v dôsledku toho rástol záujem o plecniaky. Kånken obsahuje množstvo jednoduchých a praktických funkcií. Dieťa v predškolskom alebo školskom veku s ruksakom na chrbte sa rýchlo stalo bežným javom v celej krajine. Myšlienka nosenia batohu sa rozšírila rovnako rýchlo ako samotný Kånken. Jeho obľúbenosť neklesá ani dnes a je výbornou voľbou na nosenie do školy, na behanie po vonku alebo na jazdenie do práce na bicykli.

Batoh Kånken je vyrobený z ľahkého a odolného materiálu Vinylon F. Ide o vodeodolnú tkaninu, ktorej vlákna zväčšujú svoj objem, keď sú vlhké. Tým zmenšujú odstup vlákien od seba a látka lepšie odoláva prenikaniu vody. Preto nie je tento materiál nutné ošetrovať záterom, ktorý je neekologický. Aj tvar ruksaku prispieva k udržateľnosti produkcie, pretože vďaka pravouhlým dielcom je takmer nulový odpad pri strihaní látky. Kånken je taktiež prvým batohom na svete, ktorého neekologické časti produkcie sú kompenzované. To bolo v roku 2008 a odvedy sme kompenzovali emisie ovplyvňujúce klímu, ktoré vznkli v spojitosti s produkciou a dopravou batohov Kånken.

Dnes je Kånken dostupný v oveľa väčšom množstve farieb a veľkostí ako kedysi. Preto vyberajte svoj Kånken veľmi starostlivo. Budete ho mať veľmi dlhý čas ...

Fotogaléria k článku

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš