Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Ilustračná fotografia HZS
Ilustračná fotografia HZS Zatvoriť

Pozvánka Hľadajú sa prácechtiví na zápasy s kosodrevinou

Blíži sa príležitosť pomôcť pri naplnení ambiciózneho cieľa. Kto sa už pričinil alebo doteraz len váhal, pridaj sa k nám. Piaty ročník bude o dokončení hrebeňa a torte. Na hrebeni Nízkych Tatier ostáva len niekoľko úsekov červeného turistického chodníka, ktoré ležia pod spadnutými suchými stromami alebo sú priľahnuté rozťahujúcou sa kosodrevinou. A toto ideme v septembri zmeniť. Každá nápomocná ruka padne vhod. Príďte, tešíme sa na vás.

Čo sa chystá?

Orezávanie, obstrihávanie, odhadzovanie a iné formy pasovania sa s kosodrevinou, konármi a kríkmi pretŕčajúcimi do chodníkov na hlavnom hrebeni Nízkych Tatier. Cieľom je obnoviť bezprekážkovú priechodnosť chodníka po celom hrebeni a aj tým podporiť rozvoj turizmu v regióne, ktorý sme si zamilovali. V dobrej partii s chuťou a radosťou urobíme kúsok užitočnej práce.

Kedy a kde?

14. - 17. 9. 2017, stretneme sa vo štvrtok večer od 18.00 h v Priváte na Vršku v Hornej Lehote 275 pri Podbrezovej, kde opäť budeme mať základný tábor. Priblíženie k hrebeňu a späť zabezpečíme (treba rátať aj s pešími presunmi).

Pridáš sa k nám?

Uvítame každého, kto chce byť pilčík s motorovou či ručnou pílou, strihač, sekáč, odhadzovač konárov, fotograf či zabávač. Slovom - fyzicky zdatný jedinec s vyvinutou láskou k prírode.

Ako sa prihlásiť na brigádu?

E-mailom na adresu parbat.sportovyklub(zavinac)gmail.com do piatka 01. 09. 2017 s obsahom:

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

  • meno a priezvisko,
  • telefón,
  • e-mail,
  • informáciu o vlastnom pracovnom náradí.

Prihláseným zašleme informácie o detailnom pláne.

Ak máte záujem o účasť len v niektoré dni, uveďte kedy plánujete prísť a kedy odísť, aby sme vedeli, na ktoré dni s kým môžeme počítať. Ďakujeme.

Čo si treba priniesť?

Každý: pevné topánky, celotelový odev (napr. montérky), niečo proti dažďu (pršiplášť, GoreTex), pracovné rukavice, jedlo na víkend, poistenie na hory, dobrá nálada.

Kto má a môže: motorová píla (so skúseným pilčíkom prislúchajúcim k nej), ručná pílka, sekera, mačeta, záhradnícke nožnice, čokoľvek, čím sa dajú strihať tenké konáre.

Vďaka dobrovoľníkom sme prerezali mnohé úseky v Nízkych Tatrách, v reportážach z minulých rokov sa môžete dozvedieť viac o našej práci. Budeme sa tešiť na každý ďalší pár šikovných rúk a za odmenu ponúkame dobrý pocit z užitočnej práce a krásne chvíle strávené v príjemnej partii.

Akciu organizuje Športový klub PARBAT a naši partneri:

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš