Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Kalifornia, mexicko-americká hranica – míľa 0: Southern Terminus
Kalifornia, mexicko-americká hranica – míľa 0: Southern Terminus Zatvoriť

Podcast Pacific Crest Trail s Filipom Valúchom (trojdielna miniséria)

AKTUALIZOVANÉ – Diaľkové trasy sú dnes populárne. Nedávno sme sa v HIKING podcaste rozprávali s Julkou, ktorá prebehla Cestu hrdinov SNP za 12 dní. Teraz vám v trojdielnej podcastovej minisérii spolu s Filipom Valúchom predstavíme 4265 kilometrov dlhú Pacifickú hrebeňovku, tzv. PCT. Filip diaľkovú trasu z mexicko-americkej na kanadsko-americkú hranicu cez Kaliforniu, Oregon a Washington prešiel tento rok za 136 dní.

1. diel – trasa Pacifickej hrebeňovky

V prvom dieli sa dozviete aká je diaľková trasa, odkiaľ a kam vedie, ako to funguje s povolením, ako to bolo s vodou na púšti, koľko ľudí Filip stretával a tiež o tzv. trail angles, ktorí turistom pomáhajú.

2. diel – počasie a výbava

V druhom dieli sme sa s Filipom rozprávali o počasí, o podcastoch, ktoré mu krátili dlhé chvíle samoty a tiež sme podrobnejšie prebrali výstroj a velikánsky, viac ako 100 litrový batoh, ktorý mal so sebou.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

3. diel – jedlo a návrat späť do reality

V treťom dieli sa viac venujeme jedlu, zásobám a následným návratom do bežného života po mesiacoch strávených na triali.

Ďakujeme za sledovanie našej minisérie o PCT. Budeme radi, keď náš podcast budete sledovať cez niektorú z podcastových aplikácii. Na nové epizódy vás upozorní okamžite po publikácii, nebudete musieť čakať kým vyjdú tu na webe.
Priame linky: AppleGooglePodBeanSpotify

Fotogaléria k článku

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš