Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Areál strelnice Rákoš
Areál strelnice Rákoš Zatvoriť

Prístrešok Strelnica Rákoš

Pri návšteve Gemera, špeciálne okolia Rákoša s jej historickými pamiatkami, je tulácky stav odkázaný buď na platené spanie, i to veľmi v malom počte alebo na divoko v prírode. Slušné možnosti ponúka oddychová zóna Strelnice medzi dedinou Rákoš a osadou Rákošská Baňa.

Poloha
Revúcka vrchovina: 10 minút od cintorína pri osade Rákošská Baňa smerom na Rákoš v blízkosti zelenej značky
Nadmorská výška
395 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.604605 ° SŠ
dĺžka: 20.141596 ° VD
» Mapa
Nocľah
núdzovo asi 20 osôb s vlastnou karimatkou a spacím vakom vo veľkom prístrešku
Prevádzka
trojsezonna (bez vykurovacieho telesa)
Voda
vodovodná točka
Kontakt
Technické športy základná organizácia Rákoš
Rákoš 6
049 61 Rákoš
facebook TŠZO
Spojenie
Rákoš (bus), Sirk-Červeňany (bus)
Dalšie info
verejná strelnica, ktorá je využívaná na športové streľby

Poloha a prístup

Areál Strelnice sa nachádza blízko zelenej značky, ktorá vedie od obce Rákoš okolo stredovekého kostolíka smerom k osade Rákošská Baňa. K oddychovej zóne vedie neznačená zvážnica, ktorá v blízkosti cintorína odbáča smerom do lesa. Po asi 10 minútach sa dá dostať k oddychovej zóne.

  • Po zelenej z Rákoša k cintorínu za asi 15 minút a od rázcestia ciest asi 10 minút;
  • Po zelenej z Rákošskej Bane k cintorínu za asi 10 minút a odtiaľ asi 10 minút.

Areál strelnice

Areál športovej strelnice bol vybudovaný vďaka podpore Slovenských magnezitových závodov Jelšava a pozostáva z niekoľkých objektov. Všetky ponúkajú vynikajúce trojsezónne strávenie noci. Majiteľom strelnice sú Technické športy základná organizácia Rákoš.

Najväčší objekt - veľký drevený altánok s plnou zadnou stenou a ľavou na pol steny a zvyškom s ochodzou z latiek. Príslušenstvo tvorí niekoľko lavíc a stolov, ktoré však nie sú veľmi vhodné na spanie. A tak najideálnejšou možnosťou je spať na betónovej dlažbe. Tu si nájde miesto aj pätnástka osôb.

Ďalšia možnosť sa naskytá v podlhovastom prístrešku bez stien, asi staršieho dáta a ktorý tvorí len jeden dlhý stôl, resp. rad stolov s napevno pripojenými lavicami. Na širokom stole si nájde miesto pätica spiacich. Aj keď prístrešok nemá bočné steny, pred bočným dažďom a asi aj pred vetrom ochráni jeho situovanie v lese.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Poslednú možnosť strávenia noci ponúka objekt samotnej strelnice. Tvorí ju murovaná stavba s časťou, kde sa nachádza miestnosť, ktorá je zavretá a voľne prístupné miesto (na streľbu), ktoré je pod strechou a má jednu zadnú stenu, plus bočnú, takže ponúka závetrie. Nachádza sa tu pár lavíc a stolov, kde by sa dalo prespať, ako aj na dlažbe.

Voda

V areáli strelnice sa nachádza studňa (vodovod) s točkou, z ktorej sa toho času dala nabrať voda.

Fotogaléria k článku

Najnovšie