Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Celkový pohľad na oddychový areál Padelky
Celkový pohľad na oddychový areál Padelky Zatvoriť

Prístrešok Turá Lúka - Padelky v Hukovej doline

V Myjavskej pahorkatine neďaleko Turej Lúky v Hukovej doline sa nachádza kynologický, strelecký a oddychový areál Padelky. Poskytuje viaceré možnosti na hry, oddych a rekreáciu a pod niektorým z viacerých prístreškov poskytuje priestor na prenocovanie.

Poloha
Myjavská pahorkatina: v Hukovej doline v blízkosti mestskej časti Myjavy - Turá Lúka v lokalite Padelky, v dosahu Cesty hrdinov SNP (E8)
Nadmorská výška
315 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.7392 ° SŠ
dĺžka: 17.541 ° VD
» Mapa
Nocľah
prakticky neobmedzený počet ľudí, na betónovej alebo kamennej dlažbe s karimatkou a spacím vakom
Prevádzka
trojsezónna (bez vykurovacieho telesa)
Voda
iba v čase konania podujatí
Kontakt
Poľovnícke združenie Turá Lúka
Diely 319, 907 03 Myjava
https://pzturaluka.sk
Spojenie
Myjava (vlak, bus) / Turá Lúka (bus)
Dalšie info
Kynologický, strelecký a oddychový areál využívaný na športové, spoločenské a kultúrne podujatia mesta Myjava a Turej Lúky

Poloha

Kynologický, strelecký a oddychový areál Padelky sa nachádza v Myjavskej pahorkatine, približne 500 metrov na juh od Turej Lúky v Hukovej doline, ktorá je mestskou časťou Myjavy.

Prístup

Ak ideme od Myjavy, z hlavnej cesty v Turej Lúke odbočíme tesne za mostom cez rieku Myjavu doprava do Hukovej doliny. Na rázcestí odbočíme opäť vpravo a približne po 500 metroch prídeme na Padelky.
V opačnom smere ideme okolo evanjelického kostola a tesne pred mostom cez rieku Myjavu odbočíme na úzku asfaltku do Hukovej doliny, ktorou prídeme na Padelky.
Iné prístupy sú možné pešo alebo na bicykli z južnej strany po rôznych cestičkách Myjavskej pahorkatiny.

Pozn. red.: 1,5 km od areálu prechádza červená značka - Cesta hrdinov SNP (E8).

Oddychový areál

Vlastníkom pozemkov a hospodárskej budovy je Poľovnícke združenie Turá Lúka. V kynologickom, streleckom a oddychom areáli sa konajú rôzne spoločenské a kultúrne akcie poriadané poľovníckym združením, mestom Myjava ako aj inými subjektmi. Napríklad sú to strelecké preteky, dožinky, hasičské a kynologické súťaže, vystúpenia folklórnych súborov a pod. V areáli je možné núdzovo prenocovať, samozrejme, s ohľadom na záujmy vlastníka a prípadné prebiehajúce podujatia (možno overiť na webe PZ Turá Lúka).

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Najväčšiu zastrešenú plochu tvorí betónová podlaha pred hospodárskou budovou, nad ktorou je priehradová oceľová konštrukcia pokrytá trapézovým plechom. Krytý priestor dosahuje rozmery odhadom 30 x 15 metrov. Z jednej kratšej strany sa nachádza hospodárska budova, dlhšie strany sú ohraničené dreveným plotom.

Za preliezkami a hojdačkami je ďalší krytý prístrešok so stolmi a lavicami. Priestor je čiastočne ohraničený kamennými múrikmi, podlahu tvorí betón a veľké ploché kamene. V rohu sa nachádza krb.

Okrem toho sa v areáli nachádzajú dva menšie prístrešky, vhodné skôr na úkryt v tieni, prípadne pri slabom daždi.

Prvý prístrešok má rozmery približne 2 x 6 metrov, plechová strecha je podopretá drevenými stĺpmi. Malý rozmer a pomerne vysoko položená strecha predurčujú objekt skôr na prechodný úkryt, lebo ochranu pred dažďom neposkytuje. Podlahu tvorí opäť betón.

Druhý prístrešok, ktorý poskytne núdzový úkryt, sa nachádza na dolnom okraji areálu. Aj tu je plechová strecha krytá plechom, nosné stĺpy sú drevené a podlahu tvorí zase len betón. Rovnako ako u predošlého, je krytý priestor úzky a strecha vysoko, asi 4 metre nad zemou.

Voda

Vo vnútri hospodárskej budovy sa nachádza sociálne zariadenie. Predpokladám, že slúži v čase konania podujatí, v čase našej návštevy boli dvere zamknuté. Tiež je možné získať vodu v obchodoch a pohostinstvách v Turej Lúke.

Fotogaléria k článku

Najnovšie