Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Foto – NetFinancie.sk / bigstockphoto.com
Foto – NetFinancie.sk / bigstockphoto.com Zatvoriť

PR Poistenie na hory: Prečo by ste ho mali mať?

Horské prostredie má svoje čaro, ale aj nebezpečenstvá. Počas túry sa v problémoch môže ocitnúť ktokoľvek, nielen rekreační turisti, ale aj tí skúsenejší. V tiesni alebo problémoch však určite neostanú sami, pretože im pomôže Horská záchranná služba (HZS). Treba však myslieť na to, že prípadné lekárske ošetrenie je síce hradené zo zdravotného poistenia, ale technický zásah horských záchranárov nie. Ten musia turisti zaplatiť z vlastného vrecka, ale tomu sa dá vyhnúť tak, že sa správne poistia.

Čo všetko kryje poistenie do hôr?

Toto poistenie by mal mať každý návštevník slovenských hôr preto, lebo kryje zásah HZS. Pátracia alebo záchranná akcia horských záchranárov môže stáť niekoľko stoviek eur, sumy za tie náročnejšie sa môžu vyšplhať až do výšky tisícov eur. Preto odporúčame, aby ste si uzatvorili poistenie na hory, ktoré je vhodné nielen pre lyžiarov a horolezcov, ale aj rekreačných turistov. Horské prostredie je nevyspytateľné a naozaj nikdy neviete, čo sa môže stať. Je bežné, že ľudia podcenia terén či počasie alebo zablúdia, v horších prípadoch sa vážne zrania. Zmýšľanie v štýle „to sa mne stať nemôže“ vás v prípade komplikácií môže vyjsť potom naozaj draho. Horské poistenie pritom nestojí nestojí veľa a rozhodne vám neurobí škrt cez rozpočet.

Okrem zásahu HZS si v rámci tejto poistky môžete dojednať aj krytie ďalších rizík. Oplatí sa zvážiť zodpovednosti za škodu, ktoré vám pomôže keď nechtiac niekoho iného zraníte alebo mu spôsobíte škodu. Tí, ktorí sa na horách chcú venovať rizikovým športovým aktivitám, by určite mali mať poistenie športu. Dojednať sa dá aj úrazové poistenie a tiež poistenie storna. Na výber tak máte rôzne varianty poistenia do hôr a je na vás, či si vyberiete iba základné, rozšírené alebo nadštandardné krytie.

Ako si horské poistenie dojednať?

Veľmi jednoducho. Všetko zvládnete kompletne online na stránke Netfinancie.sk, kde nájdete kalkulačku poistenia do hôr. Tá vám porovná ponuky od viacerých poisťovní, pričom na vygenerovanom prehľade uvidíte informáciu o cene, zahrnutých pripoisteniach a ďalšie údaje. Pravidelní návštevníci hôr môžu zvážiť aj ročný variant tohto poistenia, ktorý tiež nájdu v porovnaní. Vďaka tomu si určite ľahko vyberiete tú ponuku, ktorá vám najviac vyhovuje. Potom stačí poistenie uzatvoriť a uhradiť poistné. Na e-mail vám príde poistná zmluva a ostatné dokumenty. A to je všetko, ste poistený. Pred odchodom si nezabudnite poznačiť číslo na HZS a tiež asistenčnú službu vašej poisťovne a môžete vyraziť.

Najnovšie