Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Altánok v bývalom kameňolome
Altánok v bývalom kameňolome Zatvoriť

Prístrešok Altánok a základňa v Horšianskej doline

Horšianska dolina sa dá bez problémov prejsť za jeden deň, ale pre vzdialenejších turistov môže poslúžiť znalosť altánku a verandy chatky v južnej časti doliny.

Poloha
Podunajská pahorkatina: altánok v bývalom kameňolome za dedinou Krškany, základňa pri ihrisku za miestnou časťou Levíc, Horša
Nadmorská výška
163 m n. m.
GPS súradnice
šírka: 48.22571 ° SŠ
dĺžka: 18.67325 ° VD
» Mapa
Nocľah
V altánku dve osoby na podlahe, na verande základne päť osôb na podlahe a jeden na stole
Prevádzka
trojsezónna (bez vykurovacieho telesa)
Voda
Vrt - studňa a kovová pumpa v záhrade domova sociálnych služieb Malé Krškany, Krškany
Spojenie
Levice (vlak, bus) - Krškany (bus)
Horša (bus) - Levice (vlak, bus)
Dalšie info
Kynologický klub vyzerá byť aktívny, tak najmä cez víkendy treba počítať s obsadením chatky.

Altánok pri Krškanoch

Poloha

Nachádza sa za miestnou časťou Krškán - Malé Krškany, v priestore bývalého kameňolomu, ktorý je vyznačený na miestnom smerovníku lokálneho chodníka, ktorý vedie okolo a pretína celú Horšiansku dolinu. Od Malých Krškán je prístrešok v bývalom kameňolome vzdialený asi 10 minút, od Horše asi 20 minút.

Objekt

Ide o šesťboký menší drevený altánok, v ktorého strede je asi metrový stôl. Po bokoch altánku sa nachádzajú asi 1,5 m dlhé lavice na sedenie.

Prístrešok je vhodný asi len na opekanie, keďže nablízku je zabezpečené ohnisko. Vyzerá, že veľmi neochráni pred bočným dažďom. Na spanie poslúži len drevená podlaha. Pri tej príležitosti pomôže natiahnutá celta. Miesto si tu nájdu dvaja nocľažníci.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Základňa kynologického klubu Horša

Poloha

Oveľa lepšie možnosti na strávenie noci či úkrytu pred nepriazňou počasia ponúka základňa kynologického klubu, ktorá sa nachádza v areáli bývalého ihriska za miestnou časťou Levíc - Horša. Prístup je po ceste, ktorá je zároveň trasou lokálne značeného chodníka, smerom na sever. Od Horše je vzdialená asi 10 minút chôdze. Od konca chodníka na severe je to, podľa stavu vegetácie, cez 2,5 hodiny.

Objekt

Chatka základne kynologického klubu je, samozrejme, neprístupná, ale veľká krytá veranda ponúka možnosť úkrytu alebo spania na drevenej podlahe. Rozmery verandy sú približne 5 x 5 metrov. Z dvoch strán je riešená stenami dvoch miestností a dve strany od ihriska sú otvorené.

Na verande sa nachádza asi 1,5 m široký stôl a tri lavičky s operadlom. V kúte je ďalší, nižší a menší stolík a nejaké iné veci. Na spanie sa zrejme ponúka len podlaha, prípadne stôl. Na podlahe sa vyspí asi päť osôb s nutnou vlastnou karimatkou a spacím vakom. Veľký priestor pod strechou by mal zabrániť bočnému dažďu.

Upozornenie Kynologický klub vyzerá byť aktívny, tak najmä cez víkendy treba počítať s obsadením chatky.

Fotogaléria k článku

Najnovšie