Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Značenie na hrebeni Nízkych Tatier
Značenie na hrebeni Nízkych Tatier Zatvoriť

Správa Spustili program Živé chodníky 2024 na obnovu turistickej infraštruktúry a značenia

Nadácia Ekopolis v rámci programu Živé chodníky opäť podporí obnovu existujúceho značenia a vylepšenie infraštruktúry turistických a cykloturistických značených trás. Zbiera projektové námety, z ktorých vyberie finálne projekty.

Projekt musí povinne obsahovať dve zložky, obnovu turistického alebo cykloturistického značenia, teda maľované značenie a smerovníky, a vybudovanie alebo obnova fyzickej infraštruktúry turistickej alebo cykloturistickej trasy. Sem spadajú lávky a mostíky, studničky, odpočívadlá, lavičky a stoly, rebríky, reťaze, úprava lokalít a pod.

Podľa projektového manažéra Jána Roháča je maximálna výška podpory z Ekopolisu 1700 eur. Projekt musí byť urobený a vyúčtovaný do 30. septembra 2024. "Veľmi odporúčame prekonzultovať projektové návrhy vopred mailom alebo telefonicky," hovorí Ján Roháč.

O podporu môže požiadať organizácia, dlhodobo aktívna v oblasti pešej turistiky, cykloturistiky, cestovného ruchu, rozvoja a skrášľovania prostredia, spravovania územia a pod. Podpora nie je určená verejnej správe (štátne a samosprávne orgány a inštitúcie) a školám.

Program Živé chodníky funguje od roku 2008. V priebehu rokov 2008 – 2023 bolo prostredníctvom neho obnovených celkovo 1 170 km turistických a cykloturistických chodníkov a na nich desaťtisíce maľovaných značiek a stovky smerovníkov. Informácie o aktuálnom ročníku sú k dispozícii tu.

[ Tipy na túry a aktuality z hôr môžeš sledovať aj na našom FacebookuInstagrame ]

Najnovšie

Búda Chatrč pod Hrádkom

Na lokálnych trasách západným Podpoľaním veľa možností na skrytie sa niet. Ale iste poteší znalosť búdy pod Hrádkom, ktorá by mohla poslúžiť nielen ako úkryt pred dažďom, ale aj …

Henrich Tomáš