Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma Slovensky raj - schodnost

Diskusná téma Slovensky raj - schodnost

Ahoj.Kto z okolia slovenskeho raja, resp. pravidelny navstevnik, mi vie povedat, ako vyzeraju chodniky.Na hsz uvadzaju schodne,no rad by som vediet,ci to tam nie je po tomto zachmurenom tyzdni prilis blatiste.Blizsie by ma zaujimal Prielom Hornadu a Klastorisko.Dakujem vsetkym

Peter61

HZS : dňa 6.8.2023 budú v národnom parku Slovenský raj uzatvorené nasledovné rokliny pre vysokú hladinu vody v dôsledku výdatných dažďov: SUCHÁ BELÁ, PIECKY, VEĽKÝ SOKOL, MALÝ A VEĽKÝ KYSEĽ, ÚSEK PRIELOMU HORNÁDU – OD HRDLA AŽ PO TOMÁŠOVSKÝ VÝHĽAD.
hzs.sk/uzavera-roklin-v-slove…

Peter61

HZS :
Po včerajších búrkach je vysoký stav vody ,z tohto dôvodu sa uzatvarajú všetky tiesňavy okrem Prielomu Hornadu ,Klaštornej , Zejmarskej rokliny a Sokolej doliny. Poobede sa očakáva výskyt búrok, miestami s so silným lejakom.Turistov žiadame o zvýšenú opatrnosť.

Peter61

Prosim ct. "turistov", aby vykonavali svoje fyziologicke potreby v roklinach dajako kulturnejsie, bokom od chodnikov.
Plosinka pod Misovymi vodopadmi v Suchej Belej bola vcera taka obšťatá, že pomaly už ani nebolo kde rozložiť ruksaky a laná. Ten stary kmeň pod vodopadmi ( robili sme oňho štand) smrdel ako staničné WC. Ďakujem.

MisoM

:) tak hej krasna tura po asfalte ma svoje caro, siel som to uz aj tak, dik za info

Miro_f

Prielom Hornadu bude asi rozmrznuty, ale Sucha Bela sa dala ist v mackach pohodlne po lade. So svojimi skoro 100 kilami som sa nepreboril ani raz.

A co sa tyka vlaku: Nic si clovek nevychutna viac ako tych par kilometrov po asfalte z Vydrnika na Podlesok a spat :)) Krajsim zazitkom moze byt jedine prechod Suchej Belej v hlavnej sezone :)

MisoM

cez suchu belu chodi vlak? odkedy ? :))))

Inak otazka ako je tam z ladom a pod, prialom hornadu je zamrznuty komplet alebo su diery, podobne v suchej belej, je to vymrznute komplet, ked je takato divna zima.

Miro_f

Dakujem za info.
Suchu Belu som isiel v piatok. Ale radsej vlakom. Nechat auto na prazdnom parkovisku na Podlesku som sa bal. Pila je dufam "urcitym" ludom dalej od ruky.

Bulat

na Podlesku i na Píle parkovisko skoro prázdne a vzhladom k nízkemu počtu navštevníkov bezplatné....

Miro_f

To bulat:
Chcem sa opytat ako to vyzera s parkoviskom pri Pieckach? Predpokladam, ze ste parkovali tam.

Bulat

Velky Sokol a Suchu Belú som práve absolvoval, stav vody nízky, množstvo turistov minimálne, poplatky nulové, koryto z vačšej časti pod ľadom, mačky potrebné,. cepín nebol potreba... :-)

Tomaash

kto este veri podmienkam uvedenym na strankach horskej sluzby... bud bude strasne skalmany alebo milo prekvapeny

Zivan

Bol som tam 3 dni koncom januára a odvtedy tam vzhľadom na počasie k väčším zmenám určite nedošlo. Tiež sme bývali na Čingove, a to čo sme prešli bolo všetko viac-menej priechodné - samozrejme s primeranou opatrnosťou.
Chodníky sú miestami pod ľadom, preto odporúčam zvýšenú opatrnosť a minimálne aspoň paličky, ak máš aj cepín vezmi ho tiež.
Prešli sme Prielom, Kláštorskú roklinu, Sokoliu dolinu a iné. V Malom Kyseli však bolo kôli zahatenej vode jej výška vyše členkov a keďže sa nedala obísť, tak sme to radšej otočili. Teraz to ale môže už byť iné.
Do Suchej Belej vraj nezaškodia aj mačky.
Najlepšie je však určite zavolať si na HZS Slovenský raj tak ako píše Funttomas.

Michal Malcovsky

Vie mi niekto povedat ako to vyzera s turistickymi chodnikmi v Slovenskom raji?? Hlavne tie z Cingova. Dakujem

Godman

O.K., vdaka, skusim aj cez nich.
Bol som len zvedavy na nejaku "priamu, zivu" a cerstvu skusenost niekoho, kto sa tadial potuloval.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum