Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Plavecký Mikuláš II.

Bulat

mihoc, ako pozeram tak pozeram, ale boli aj su tam uvedene Male Karpaty... to by mi miestni MK guru-ovia dali, keby som sa v tomto pomylil.... :-)

Mihoc

Chcel som povodne len upozornit na chybicku, ze pri fotke je Biele Karpaty, ale je to v Malych samozrejme. No a k tym zapadom slnka - byvam v Trnave v panelaku a mam vyhlad na cely hreben Malych Karpat. Je zaujimave sledovat, za ktorym kopcom zapada slnko v urcitom rocnom obdobi - napriklad na rovnodennost je to presne na zapad - za Velkou Homolou :)

Bulat

Mne sa tento kraj tiez velmi paci. Hlavne su tu oveľa krajsie zapady slnka, ako u nas na vychodnej strane MK, pretoze kopce nerobia tien. To podvečerne svetlo je tu fakt fantasticke. Mimochodom nevies ako miestni volaju tie lesy pod Plav. hradom /zo strany Mikuláša/? Jeden pan v dedine mi to popisoval ale zabudol som. Teraz posledne som sa tadial predieral do Mikulasa, a je to tam miestami pekna divocinka :)

Lubo

Jasne, v pohode.
Som chcel pridat trochu lokalnych znalosti. V Mikulasi som prezil niekolko letnych prazdnin na chalupe (kusok jej strechy vidiet v lavom dolnom rohu).

Bulat

Moze byt, miestny nie som, tak tieto lokalne nazvy nepoznam. A na beznej mape to rozlísené nie je. Nazov som zovseobecnil na cely hrebienok kt. na Krslenicu vedie.

Lubo

Kopec, z ktoreho je toto fotene nie je Krslenica (ta je taka skalnata). Tomuto kopceku nad Plav.Mikulasom hovoria miestni Drinova.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Červený kameň Tiež sme si v minulosti prešli tieto bralá, ale do hradu Lednica sme sa nedostali, bol zamknutý úplne, ani nádvorie sme nemali možnosť vidieť. Snáď nabudúce. In …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma