Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Zadná voda

Fotofusher

Marián, myslím že fotograf takého formátu ako si Ty, by sa nemal venovať takýmto obohraným motívom.

Klf

mato, nie je to kruhovy filter, nasadzujem ho a skusam podla odtiena. mal som aj jednu fotku, kde bola cela plocha potoka do oranzova, ale to uz nebolo skutocne ono. naopak, toto som nechaval ako experiment, pretoze ten filter vlastne "zozelenil" ten les, co som privital. ako som spominal, mam tie filtre len niekolko tyzdnov a skusam a experimentujem, co sa s nimi da urobit. takze to tak aj berte.

rasto - naopak, spusta ludi mi prave to foto ocenuje, ze je to ako "kadibudka v pekle". jak spominam, co clovek, to nazor. hlavne, ze mna to bavi takto exprimentovat a hrat sa. ved o tom je zivot, nie?

klf :)

Mato_d

Mne sa taketo fotky vody vo vseobecnosti pacia a sam ich robim.
Tuto mi ale pouzitie prechodaku nepasuje, lebo ten nafiltrovany spodok na mna posobi dost neprirodzene.
Neviem, aky filter pouzivas, ale ak nie kuhovy, mozno by bolo zaujimave nafiltrovat celu plochu potoka a les nechat v povodnej farebnosti.

Rbr69

V prvopociatkoch som bol tiez zastancom, len naturalnych, ale nie az hraniciacich so stavom, ze co pusti automatika fotaku, to je ok.
Cim viac prezeram fotky aj na inych fotoportaloch, paci sa mi aj experiment, aj pouzivanie filtrov, aj zamerne porusenie kompozicie, aj postprocessing. Paci sa mi, ak niekto vyzdvihne atmosferu, odfiltruje uv-sum, vyzdvihne dramaticnost oblohy, zjasni skryte v tienoch, ... samozrejme nemusi sa to vsetkym pacit, tak ako voda.
Mohli by sme fotit aj na automatiku bez uprav, kazdych 500m a kazdu zakrutu z tury cvaknut a zdokumentovat cez GPS na mape ... ale to by ma vo foteni neposuvalo vpred a netesilo :)

klf, pouzitie filtra tu beriem, a tu skor nie:
hiking.sk/…/nizke_tatry-umele…

Klf

duuri, diky za komentar. ja som tiez skor ten, ktory zastava ten nazor, ze toto je server o turistike, nez o foteni a na cas som zastavil hodnotenia svojich fotiek, ci dokonca som na chvilu odisiel z portalu. myslis, ze ma trapia body? :)

len pre upresnenie - tie kamene som tam skutocne softverovo nepridaval a upozornil som dopredu, ze som pouzil prechodovy filter, ktory na oranzovo upravil spodnu cast fotky. Kazdy mame rad nieco ine a to ani ja nezmenim.

cauko.

klf :)

Duuri

Caute, nechcem sa nikoho dotknut, ale mne sa to vobec nepaci.
Tie predne kamene vyzeraju ako dodatocne softverovo pridane.
No a dalsi postreh: ak niekto realne vidi tu vodu takto...takto spracovana voda mi pokazila cely dojem. Preto som dal len 1 bod.
Priznavam, som skor turista ako fotograf a fotky na hiking-u beriem ako inspiraciu na tury...mam pocit, ze tato fotka by zabodovala viac na umeleckych portaloch ako tu.

Klf

rasto klud, nie kazdemu sa musia pacit vsetky veci. od toho je demokracia. klf :))

Rbr69

Nechapem, co je na foteni vody otrepane?!? Samozrejme sa to moze niekomu nepacit, ale urcite to nie je otrepane. Pomer fotiek vody, horskej vody a vodopadov je medzi fotkami a oznaceniami na mape maly. Otrepane by potom z takehoto pohladu mohli byt vyhlady z kopcov, event. Rozsutce, sedlo Medziholie a pod.
Technikou pre mna vyborna fotka a kopmozicne tiez. A aj podla GPS nie je z miesta, ktore si foti kazdy, vzdy a s akymkolvek aparatom.
... sorry, ale tak ma asi nastartoval vyraz "otrepane".

Rbr69

Paci sa mi prechod od zelenej zhora do hnedej dolu, pekne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok