Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Útulňa Nižná Kľaková

Diskusná téma K článku: Útulňa Nižná Kľaková

Jediná turistická útulňa na Muránskej planine, ktorú zriadila Správa Národného parku Muránska planina (NPMP). Voľne prístupná slúži okoloidúcim turistom iba pár rokov. Trávnaté priestranstvo okolo útulne je oficiálnym táboriskom podľa Návštevného poriadku NPMP.

Pietro

Velmi rad by som sa tam v blizkej buducnosti (niekolko rokov) vratil.Stravil som tam pred par rokmi 2 romanticke noci pod stanom :-) Len skoda velka tych polomov, ze sa Muranke nevyhli...
Rad by som na vlastne oci zazrel lykovec muransky a zimolez alpinsky - oba rastlinne druhy rastu na Slovensku iba tu (o tom, ze lykovec k tomu nikde inde na svete nemusim dodavat)

Bob

super clanok,a este lepsia slaninka...........

Tono

Veru Nizna Klakova... Tiez som tam spal, odporucam kazdemu putnikovy.

Jeffer

spal som tam toto leto a v lete 2004 len prechadzal okolo (to sme dosli az na velku luku).
teraz sme dnu spali osmi, dvaja vonku v stane (nechcelo sa im dnu, miesto by sa naslo).
fakt pekne miesto, naviac muranska planina este nie je preludnena. a ak by ste pokracovali dalej cez veporske vrchy na polanu tak je to este lepsie :)

Zuzu

NA Niznej Klakovej je krasne hlavne v noci v case ruje. v lete sa tu stretavaju turisti zo vsetkych kutov,hlavne Cesi oblubuju toto nadherne miesto

MuchaMan

Lykovec mozes vidiet na Poludnici (z Klakovej na Studnu a odtial asi 40 min. na Maretkinau a na Poludnicu) alebo priamo na Ciganke (ak ta nechyti straz)...a este aj na Hradovej nad Tisovcom.

No-name

Aku metodiku pouzivate na urcenie kapacity utulne? neze by som neveril ze tych 15ludi sa tam nezmesti, ale co sa tyka komfortu tak kapacitu by som odhadol na 8. Ono si to ani moc neviem predstavit ako by som s mojou obludnou karimatkou mohol byt 15-ty noclaznik :)

Funttomas

no-name:
metóda určenia kapacity útulne je zvyčajne odhad autora článku. V prípade útulne Nižná Kľaková bol údaj prebratý od zakladateľa útulne.

0C070C0

Zdravím, vo štvrtok 02.07.09 sa chystáme /9ľ/ prenocovať.

Maxo12

ako to vyzerá aktuálne na útulni? Myslím celkový stav a čistotu útulne? Chystám sa tam.

Skriatok

Ahoj

Viem ti povedat len stav z 28.augusta. Vtedy bol vsetko v poriadku.

Daulagiri

Spal som tam zo 17/18. a 18/19. septembra, strecha dobrá, poriadok akurát pozor na myšy. Batoh z jedlom som mal zavesený na vešiakoch. Inak úplná pohoda.

Maxo12

ďakujem. Daulagiri ešte jedna vec,je počuť jeleňov?

Daulagiri

Vtedy ručali hlavne večer a trochu menej ráno, bolo to radosť počúvať :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum