Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pod Borišovom dnes

Blahola

Zatiaľ zbaví.
Aj som Ťa chcel zlanáriť na Borišov, ale písala si, že veci nechávaš v Brne a nebola to ani moja action.

Adushka

Laco pekne si si dal.. ja som nakoniec bola len doma, aj ked v sobotu bol vystup na Nolcovsku Maguru, len pocko ma nejako odradilo.. btw co tlak? dobre?

Merhorn

Rasto, mas recht, do pece s nimi aj tymi motorkami :D
Ale aj mna to hneva ked vidim ako sa nie len po horach ale aj po krasnej MOsovskej pahrokatine, alebo SKlabinskom predhory atd atd, tieto lokality asi budes skor ty Laci poznat ako iny. Uz ked zdialky za mnou pocujem ten zvuk tak mam chut klince po zemi rozhodit :D

Ondro_RK

ja len doplním, že v Podšípe tí ľudia tam obývali jednu chatrč a pri nej mali odstavenú štorkolku - veď komu by sa chcelo ísť na nákup pešo a prečo by si nedopriali potešenie z terénnej jazdy v okolí tejto naozaj úžasnej osady (kam sa hrabe Vlkolínec). Takže takýto ,,milovníci" hôr tam chodievajú takto dovolenkovať. Mám aj fotku, neskôr ju sem môžem pridať...

Blahola

Bruma, jasné, že to nemyslím doslova. Ich stopy nájdeš všade, za dedinami, hlboko v dolinách, viď napr. Belianska. To čo sa deje u nás je bordel na kolečkách a nie ochrana prírody.
Čerstvá skúsenosť, v Belianskej doline máš asfalt po Havranovo, označenie napr. Nár. park či zákaz vjazdu nenájdeš, presne tak isto ako v susednej Jasenskej, kde je lyž. stredisko. Ako mám vedieť, že porušujem zákon?

Rbr69

Suhlasim s Tebou, len som narazal na Tebou spomenutu "korektnost". Laco to pojal viac pejorativne, mozno mohol za to hodit smajlika.
Vyrazaju do lesov uz vedome s tym, ze budu nieco porusovat a nebudu ohladuplni. Nemam ich rad.

Bruma

Rasto, stretavam dost motorkarov, A NEBUDEM SA ICH ZASTAVAT, ANI TO, ZE ROZRYVAJU ZEMINU, NARUSAJU KLUD V PRIRODE. Korektnostou, ciže ako si napisal ohladuplnostou, som myslel, že nerobia okolo mna kolečka, nesnažia sa ma prejsť a prejdu kludnou jazdou. My, ktorý chodievame po túrach, by sme ich najradšej zniesli zo sveta, ale čo možeme ako jedinec robiť keď motorkari prechadzaju okolo nás, hodit po nom kameň, kus dreva, strieľať po ních? Je to velmi diskutabilne, ale by mali riešiť iny a kompetentny ludia, ale Tí kompetentný asi na to kašlu a zaujímaju sa iba o vlastné záležitosti.

Rbr69

Motorkar v lese je korektny cim? Ze Ta nezrazi?, no to teda je len ohladuplnost. Inu korektnost voci prirode a zvieratam od nich nevidno. Mas inu skusenost?

Bruma

Laci, to až tak silné slová?
Viem, aj tu chodia na motorkách, je to neprijemné, no neviem ako tam, tu su aspoň dosť korektný.

Ondro_RK

no osada Podšíp už až tak čarokrásna nie je, keď tam v sezóne prebývajú ľudia, čo sa tam preháňajú na štvorkolkách...

Blahola

Hm Tomáš, veru tento týždeň som nad zimným výstupom na Šíp premýšľal! Pošli zimné foto čarokrásneho miesta zvaného osada Podšíp.

Funttomas

Laco: len nech sneží. Konečne slušná nádielka. Zajtra ju otestujem na Šípe ;-). Príjemný záber (5 b).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Červený kameň Tiež sme si v minulosti prešli tieto bralá, ale do hradu Lednica sme sa nedostali, bol zamknutý úplne, ani nádvorie sme nemali možnosť vidieť. Snáď nabudúce. In …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma