Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Beautiful day

MisoM

hehe no ja tiez skor pouzivam ze idem do Vrutok :) sranda co sa tu clovek vsetko dozvie :)

K foto, mne sa zadala ta biela OK, mozno je to nastavenim monitora, to hodne spravi, ale aj teraz ked na to pozeram mne to pridu tie farby realne. Tak ale to len moj nazor :)

Jakub Súčanský

Matuš v´daka za radu;) vyskúšam ten postup ostrenia:) a čo sa týka tej bielej s tým kvapátkom som to tiež skúšal ale nikdy som s tým nebol spokojný a máš pravdu čo sa týka monitora..pre mňa je to tažko lebo mám starú šunku CRT a na LCD spravidla tie fotky vyzerajú trochu inak...

Adushka

Jirka, hej, ja som ten vyraz Martinky pocula prvykrat az pocas mojich studentskych rokov v CR :)

Bulat

tiez mi je ako nemartincanovi blizky nazov martinky- pouziva ho a stretavam sa s nim roky rokuce. Tieto jemnostky ale najlepsie rozlisia miestni- podobne ako Vrutocan nechodi do Vrutok ale na Vrutky :))

Jurko.ch

K názvu, v českých zemích, když někdo jede lyžovat na Hole, tak jedině na Martinky. A to je tak celou dobu, co si něco pamatuji. A to už je bohužel dost a dost dlouho ...

MatusM

Pri tej bielej pripúšťam, že je to aj vec vkusu. Ale aj kalibrácie monitora. Ja tam vidím príliš veľa modrej zložky, ale to je len môj pohľad. Postup máš dobrý, ja najskôr skúšam automatiku a ak nie som spokojný, kvapátkom vyberám neutrálnu fabru.

Doostrovať som si zvykol na násobky 738 s nastavením 100% v Zoneri. Čiže ak mám foto 3072 na 2048, najskôr ju zmenším na 1476px so 100% doostrením a následne na 738px, doostrenie 100%.

Jakub Súčanský

No s tou bielou... snažil som sa to spraviť v zoneri lebo tá foto bola celá modrá... snažil som sa to spraviť funkciou upraviť teplotu farieb len moc som to nepreháňal lebo potom mi spravilo žltý sneh na hrebeni.. a zmenšujem na formát 1024x768 a podľa potreby sa snažím doostrovať.. Matúš ak máš k tomu nejaké pripomienky prosím napíš ja si nechám poradiť,aby som to nabudúce spravil lepšie

MatusM

už som bol tiež poučený o Holiach a Martinkách.. U nás sa Martinským Holiam hovorilo Martinky dááávno, pred boomom rôznych "Ski" šľakov. Ale domáci vedia lepšie teda.

Kompo celkom ujde, vadí mi vyváženie bielej, ktorá je bledobelasá a ostrosť (doostruješ postupne pri zmenšovaní na 738px?)

Jakub Súčanský

heh inak je to sranda ja si tiež akosi zvykám na ten názov martinky a veru priznávam že je to tým názvom strediska:D inak sú to hole ako vravíš;)a ďakujem za rady nabudúce to hádam poskladám lepšie;)

Adushka

Ako hovori Jano, staci ukrok, posunut hreben dolava a kompo ako vysita.. :) tiez mam odtialto par fotiek ako domaca, miesto na fotenie to je vyborne.. btw neda mi nerypnut si, Jakub, ale ked si uz ten domaci - tyka sa to tvojej predchadzajucej foto - a to, ze domaci Martinske hole nenazyvaju Martinky, ale jednoducho Hole.. :) (a preto ma troska irituje nazov strediska, odkedy ho ma novy nemartinsky majitel - ze winter park Martinky, hmmm).. a som zvedava, kolko ludi sa na mna zasa teraz ozve :)

Jansulik

Možno by som bol hrebeń posunul viac doľava. Veľmi pekné.

Bulat

veru , pre mna je to vzdy maly sviatok ked sa dostanem do "oplotenia" tej vasej záhradky :))

MisoM

ja som tiez rad :) ze som Martincan, pekne sa ti podarilo veru

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Starinou Predbežne mám vymyslenú trasu, ktorá zahŕňa túto červenú, potom modrú z Topole a ešte motanie sa okolo Uliče. Len musí prísť vhodný čas :-)

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Na Striebornici Díky Maťo. No to by som netipol, že máš sem namierené aj keď si nakoniec nešiel. Červená "hrebeňovka" je na urobenie si obrazu o tejto časti pohoria fajn a zlák …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma