Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Klasický jarný Vršatec

Diskusná téma K fotke: Klasický jarný Vršatec

...a štandarný pohľad, ktorý sa otvára pri ceste z Pruského do Vršatského Podhradia. Stačí sa len prejsť na obrovské lúky rozprestierajúce sa medzi Dolnými a Hornými Dĺžavami a okrem množstva poľovnej zveri, ktorá sa tu rada kŕmi, máme aj Vršatské hradné bralo, Vršatské bradlá a Chotuč ako na dlani. Panoráma zo 6 foto portrait, preto ten rozmer ;-)

Vorec

Aj mňa zaujíma ten plugin ;-) Ja poznám dva: Nik Output Sharpener a OnOne Genuine Fractals ProPrint ;-)
Heh tak Komjatná je ešte s otáznikom. Lebo okrem toho fajného nádherného prostredia ma tam nič iné neláka, trať na nič, a organizácia jak by dal ;-)

Radovan Plevko

R: tak to je uplne ze super ze mas plug-in do PS ;).... co takto nan nejaky link? ;)

R

Mám super plugin do PS na doostrovanie. PS3 a PS4, povedal by som žiadny rozdiel, čo sa týka doostrovania.

Sanco

Vorec, nebodaj o týždeň v Komjatnej ?

Vorec

Ok vďaka za link. Myslím že na jeho stránke som už bol, aj ju mám kdesi v bookmarkoch uloženú, ale neskúšal som to, zdalo sa mi to complicated, pozriem, uvidím.

Radovan Plevko

Rasto, dik za link, ale o nejakom jednoduchsom sposobe nahodou nevies? ;) . Nedavno som skusal Lightroom 2.2 a vyzera to tam celkom sikovne, ale celkovo sa mi zda byt prostredie toho SW veeelmi rozdielne a uz vobec nemam chut sa nieco nove ucit a na nieco si zvykat a navyse mi tam chyba resize. Resp. neviete niekto ci sa nieco pomenilo v CS4 oproti CS3 co sa tyka doostrovania? Diky ;)

Rbr69

pre mna vrcharska bezecka sezona-nesezona, ja sa budem asi po kopcoch suchtat s tazkou fotovybavou ;-)

Vorec

Rasto, dakujem za vycerpavajuci komentar. Hlbku ostrosti chapem, a viem ze na krajinky pre ostrost dieru privrem len tu je to obmedzene tou fujinou a priznam sa rozdiel nebadam ci je tam f 5.6 alebo 11 :) Ten prechodak je kapitola sama o sebe, ja ho tam furt, bo bud ho nemozem odsrobovat co drzi jak das, alebo ho zas nemam kde hodit lebo ho cely zakydam, ale uz sa to lepsi. Ale celkovo doostrenie v ramci postpro je u mna uplna divocina :( Jasne rad sa poducim live, do leta planujem uz zrkadlo, takze uvidim, len teraz nam uz zacne pomaly vrcharska bezecka sezona takze vikendove kopce budu v inom tempe :)

Rbr69

Vlado, nd4 Ti 4x predlzuje expoziciu, teda otvorit musis clonu o dva kroky (clonove cisla). Vzhladom na krajinkarsku foto ako tato skor potrebujes velku hlbku ostrosti a teda fotit pri vyssich clonovych cislach f13-16. A este k neostrosti, moze byt vyvolana aj "zhorsenym videnim" objektivu s tym filtrom, neviem. A vypni si sharpness=soft na fotaku, ked to nasledne tahas cez PSCS4, uvidis co tam budes potrebovat postprocessovat ;-) Niekedy mozme na jar niekde pri DCA sa dohodnut a niekam vybehnut pofotit ... Omsenie, Holazne, Slopsky vrch, uvidime :)

Axel

Nie malebne, ale malovane... :-)

Bruma

Malebné. Pri pohľade na to mi to hovori: Tak blizko a pritom tak ďaleko.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok