Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Živelná krása nízkotatranskej jari

Diskusná téma K článku: Živelná krása nízkotatranskej jari

Je to ako znovuzrodenie – konečne v polovičných vibramkách, gate vyhrnuté pod kolená, krátke tričko a do batohu ani niet čo hodiť. Všetky tie ťažké zimné haraburdy zostávajú v skrini, našľapujem zľahka mäkkučkým chodníkom. Zvyšky snehu po jeho krajoch pekne chladia, kým slnko hreje a lúčmi ťahá pot z čela. Túra zrazu môže trvať štrnásť, nie osem hodín, ustelieš si aj v lanskej tráve, voda je všade. Symfónia živlov - zurkot potôčkov sa zleje v ohlušujúci hukot, sýta vôňa mokrej prte kypiacej životom, nasycujúce sa farby, zvyšky lavín a záplavy kvetov, roztočený motor vnútornej radosti. Kde je jar krajšia než v dlhočizných nízkotatranských dolinách?

Smolinko

Vajskovsky vodopad, tu trasu mam rad skoda ze zrusili vystup od vodopadu do Krizskeho sedla, tak som chodil potom na Skalku a Bosorkami spat na Crmne bol to pekny okruh a dal sa stihat miestnymi autobusmi.

Adushka

Matus, ako inak vyborny clanok, prudko citatelny, naozaj lutujem, ze som si ten vyslap nemohla dat s tebou. A samozrejme fotky, tie su tiez prudko - pozeratelne :)

MisoB

Opäť pekný poeticko opisný kúsok... a fotky naozaj mňam :). Bývalý chodník hore nad vodopádom bude asi totálne zarastený, už pred 5 rokmi som ho ledva vysledoval.

Rbr69

Pekne, paradna fotodokumentacia a nie dlhe citanie ;-)

Jjano

Matúš, a čo medvede? Vďaka tomu, že Vajskovká a hory okolo nej sú ešte stále divočinou, tak je to veľmi vhodný biotop pre medvede. Žiadne stopy?

MatusM

Dík za pristavenie, Smolinko - to máš pravdu, ten okruh by bol prirodzeným lákadlom - aj hrebeň, aj dolina, je to škoda. Má to aj svoje pozitívum - dolina je divšia, bez turistov. Niekdajší chodník som hneď zavrhol a zvolil návrat, už aj časť k vodopádu bola dosť namáhavá a zasekaná. Po medveďoch ani stopy, možno majú teritórium až o dolinu ďalej, v Lomnistej.

Jjano

Matúš, vo Vajskovskej sú medvede, iste ťa videli :-), ja som napríklad videl dvoje stopy v snehu (jeseň 2006) na úseku od Pálenice k vodopádu

MisoB

Medvede usúdili, že Matúš je málo vypasený - počkajú na lepšie sústo :)

MatusM

.. nevidel som ani staré stopy, ale to môže znamenať aj moju nevšímavosť

Adushka

heh, Miso, dobra poznamka :) a ja som len rada, ze Matus je na tych mackov naozaj malo vypaseny :)

MisoB

Nuž, medvedíky... keď som šiel hore Vajskovskou pred tými rokmi, veru som bol rád, že na nocľah sa dalo uchýliť do hospodárskej časti lesáckej ch. Dve vody a zavrieť za sebou dvere... len tak pod širákom by som toho veľa nenaspal :)

Bagy

Otazocka - preco je zrusene pokracovanie chodnika od vodopadu dalej hore ? Napada ma len ochrana prirody, ale vzhladom na nevelku navstevnost tohto kuta NT sa mi to zda zbytocne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum