Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Hrad Brekov

Diskusná téma K fotke: Hrad Brekov

Zrúcanina hradu Brekov. Prvé záznamy o hrade pochádzajú zo 14. storočia. Hrad často menil majiteľov a dobyvačné pokusy dospeli do jeho definitívneho zbúrania koncom 17. storočia. Hrad je veľmi ľahko prístupný z obce Brekov po miestnej žltej turistickej značke. Okolie aj areál hradu je starostlivo udržiavaný a slúži ako odpočinkové miesto. Z hradu sa ponúka prakticky kruhový výhľad.

Axel

hrad: v dedine aj pod hradom je informacna tabula, ze ziskali peniaze z EU. Hrad je uplne vycisteny, prakticky bez odpadkov, vnutro hradu bez drevin, je tam pekny travnik udrziavany hunatymi biokosackami. Treba ale davat pozor pod nohami na ich produkty a v tak teplom dni, ako bol v nedelu, to je kusok citit.
Okolie hradu za murmi je normalne zarastene.
Luka pod hradom pokosena, postaveny altanok (ktory je ohradeny, asi ako prevencia pred nocnymi vandalmi, takze na prespatie to nebude). Trochu to tam spatila odparkovana stvorkolka a mladenci co sa vozili na motorke.
Ak myslis krcmu pri vyjazde z dediny na hlavnu cestu, tak fungovala, sedeli tam stamgasti a lezal pes, ktory sa tvaril, ze je namol... :-))) Zariadenia tohto typu nenavstevujem, takze zazitky nenapisem.
Pridam ale este nejake fotecky do galerie. Pisat clanok o 5-minutovom "vyslape" na hrad asi moc nema cenu.

Tono

Axel... tusim je to fakt celkom pekne ocistene. Ja som bol na Brekove posledne v roku 1999. Hrad bol sice bez naletovych drevyn, ale hradnz kopec hotovy prales. Nedalo sa koli krom ani sledovat valove opevnenie byvaleho hradiska, co bolo predchodcom hradu. Inak perlicka. Na luke pod hradom chovali cigani krasne kone. A veru v osade (resp. v casti obce kde byvali) mali vystavnejsie domy ako gadzovia. A tiez krcmu, ktoru som veru viackrat navstivil. Ako je to dnes?
Aj z hradom aj s krcmou :)

Axel

Aha...
Kosicky kraj to nie je ;-)
Mozes zacat menovat dalej

Axel

Neviem co je KK.
Ale netrafil si...

Vladimir

tak ti môžem napísat ostatné zrúcaniny KK V.Kamenec,Markušovce,Parič,Jasov,Hrabušovce,Gelnica

Axel

Ani jedno ani druhe. Ale motas sa v dobrej casti Slovenska... ;-)

Vladimir

tak to môže byt zrúcanina Vinná alebo Slanec

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma

Komentár

Yetee k fotke: Leto v Balogu Drevenice v Balogu to budú asi ťažko, keďže je to zrubový, gréckokatolícky kostol z Matysovej zo skanzenu pod Ľubovnianským hradom.

nová téma

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Starinou Predbežne mám vymyslenú trasu, ktorá zahŕňa túto červenú, potom modrú z Topole a ešte motanie sa okolo Uliče. Len musí prísť vhodný čas :-)

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma