Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Pred svitaním

Diskusná téma K fotke: Pred svitaním

Keďže je vonku hic, dáme si niečo na schladenie z januárového rána na Veľkom Fatranskom Kriváni. Malý Kriváň pred nami, v pozadí v hmle utopená Žilina, naľavo Martinské hole.

Klf

juj, ale ved ze ci to je pekno! klf

Jansulik

Rasťo, ďakujem za Tvoje poznatky. Z druhej ruky sa bojím kupovať. Aké sklo by si mi odporučil ku Canonu 350 alebo 400, keď chcem fotiť makro a krajinky? Taktiež aký polarizák, filtre, brašnu a statív. Aký je dobrý bazár v Žiline alebo Trenčíne, poprípade kamenný obchod. Asi je toho veľa , ale ,prosím, poraď.Vopred ďakujem.

Rbr69

Ak sa chces ucit, tak mozes kupit niekde aj z druhej ruky nejaky starsi c350d alebo c400d a ostatne dat do kvalitnejsieho skla. Ak Ti to nebude vyhovovat skla nestracaju tak na cene a daju sa predat, tela idu dolu. Samozrejme zvaz si ci pojdes do Canonu, Nikonu event. inej znacky. To ake fotky vidis na nete nie su zarukou, je tam aj spusta postprocessingu, podstatna je aj ergonomia fotaku. Dalej pocitaj ako krajinkar s nejakou vybavou - brasna, filtre, bateria + stativ ... vsetko casom podla chuti a financii ;-)
Ak si bol zvyknuty na kompakt, pozor na zaciatky len so setakom napr. rozsah setaku 18-55 = zoom 3x ... atd atd

Jansulik

Začal som šetriť a zároveń sledujem ceny na internete. V priebehu roka sa mi to možno podarí. Chcel by som najskôr Canon so seťákom, aby som sa naučil fotiť a objektív neskôr. Ďakujem.

Blahola

Janko, ak máš limit 30 litrov, tak 450 + seťák= cca 18 000 a na objektív Ti ostáva slušných 12 000, čo je fajná sumička na ultraširoký objektív z druhej ruky alebo ešte cca 2 000 a máš nový TAMRON 10 - 24 mm.

Blahola

Ku 450-ke mám seťák 18 - 55 mm IS, čo je už stabilizovaný a celkom slušný objektív.
Krajinky fotím, tak vidíš ako nám to spolu s objektívom ide. Ja som typ čo tam chce natrepať pomaly všetko, tak to spájam často do panorám. Určite by sa hodil ultaširoký objektív. Napr. sigma 10 - 20 mm.
S makrom je to už horšie, tam seťák ostrí od 25 cm čo je dosť ďaleko.

Jansulik

Ahoj Lacko. Zaujímavá kombinácia farieb-leto-zima. Uvažujem o kúpe Canonu 450. Prosím Ťa, ako sa fotí so setovým objektívom? Dá sa s ním nafotiť aj nejaké makro? Chcel by som fotiť hlavne krajiny a makro.Akú výbavu mi odporúčaš? Viem, že za málo peňazí je málo muziky, ale chcel by som rozumnú výbavu za rozumnú cenu.Všetko tak do 30 oooSk a menej.Vopred ďakujem.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Solitér Takéto pravidelne tvarované a krásne solitéry mám veľmi rád. Vždy sú fotogenické.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky