Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma čierny váh

Lukas

Da sa, akurat na Ipoltici je smerom hore zakaz vjazdu cyklistom (neviem pokial, mozno az po Biely potok). Ale treba ho ignorovat, isiel som tade asi 5x, a bez problemov. Je to asi koli autam zvazajucim drevo. Len treba aspon v tyzdni davat trochu pozor.
Dobra alternativa je ist zo Strby po ceste na Vazec a kusok pred dedinou na zaciatku klesania odbocit vlavo, cez luky do Hlbokej doliny(tam je tusim rozbita asfaltka), alebo priamo z Vazca po zelenej (pripadne vpravo po strkovej ceste)(oba varianty so stupanim!, ale moc pekne, zjazd po asfalte) do Mutnej doliny a vylezes pri Brezovej.

Bean

Ja som tade schadzal na biku koncom augusta z Priehyby, krasny zjazd po novom asfalte, ale tam dobre dojmy koncia. Zvysok - na vracanie! Vsetko rozrypane, hore (okrem siestich civilnych aut behom 10 minut)jedna Tatra za druhou, miesto lesa hole grune vytazene do radu "podla pravitka" bez ohladu na zdravotny stav, dokonca ani druh stromu, zvaznice plne oleja stekajuceho do potoka. Jeden hnus! Je mi fakt luto Nizkych Tatier :(

Bean

Apropos, ten zakaz vjazdu som si aj ja vsimol, ked som sa obzrel a tiez som si vsimol, ze cesta je vyznacena ako oficialna cyklotrasa, takze smelo hore a nedajte sa drbat nikomu!

Thailon

Este ma napadlo, je moznost prespat v Svarine ? je tam nieco, kam sa da zasit ?

JuloLM

odpoved beanovi-Ako si mohol schadzat z hornej nadrze zo sedla Priehyba.Vsak je to nad Helpou a horna nadrz zase nad Vychodnou???!!!

Maxo12

však asi z Horehronia cez Priehybu a dolinu Raztoky a Ipoltica prešiel až ku Svarínu....

Pista58

isiel som presne tuto trasu helpa - sedlo priehyba - spodna nadrz vahu. k hornej sa mi uz nechcelo ist, pretoze ma cakala este cesta naspat a klasicky v sedle burka.

tuto som to aj opisal
p58.blogspot.com/…/s-bajkom-n…

mame v helpe drevenicu a to co sa deje v lesoch nad helpou po kalamite a hore v sedle, tak to je az na plac. teraz nechcem polemizovat o prospesnosti/neprospesnosti tazby, ale ten bordel co narobili LKTcka, tatry a auta robotnikov, to je peklo.

Thailon

@FunTTomas: dakujem, nasiel som to uz na aj webe.

Bean

Veru ako vravi Maxo... a mne sa chcelo dat aj hornu a to som mal plnu polnu (3.den na ceste). Oplatilo sa, hore bolo krasne pocasie a ten vyhlad zaplatil vsetku namahu a este predplatil aj na tyzden dopredu :)

JanoP

Oficiálne nie je povolený vstup na hornú nádrž - upozorňuje na tom dostatočne jasne viditeľná tabuľa pred rampou: "SÚKROMNÝ POZEMOK - VSTUP ZAKÁZANÝ".

Je na každom osobne, či tento zákaz poruší alebo nie. Výhľady sú za dobrého počasia veľmi interesantné, najmä na Vysoké a Západné Tatry.

Rado

Ahojte, nebol niekto v týchto dňoch skúsiť bežky na novej cyklotrase (2011) ktorá vedie od dolnej nádrže po násype starej železničky (PLŽ) ?

Celkom ma to tam láka, ale tu na Orave nám nasypalo toľko snehu, že sa pod ním začínajú lámať smreky (na Príslope sme dnes na ceste na Zábavu prekračovali/podliezali/obchádzali asi 4 veľké kusy krížom cez cestu)

Rado

Riskli sme to dnes, a bol to super zážitok. Už len tá previata, neposypaná cesta od Kráľovej Lehoty, kde sme na posledných 14km nestretli žiadne auto (a keďže ju zrejme prehrnú tak 2-3krát za deň, tak sa trošku strácala v závejoch) bola úžasná.

Na mieste nebolo ani nohy, takže sme opäť prešľapávali stopu. Už som myslel, že bežkári toto miesto ešte neobjavili, ale na rázcestí "Brezová" sa predsa len nejaká stopa pripojila. Našťastie žiadne polámané stromy sa nekonali (aspoň nie priamo na trase).

Nádherné tiché miesto pre bežkárov - samotná zelená cyklotrasa (Čierny Váh - Benkovo) ktorú sme dnes absolvovali, má necelých 5km a veľmi malé prevýšenie. A určite by sa tam tých trás dalo nájsť viac.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum