Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Steny Tlstej

Bulat

merhorn, my sme dosli tak niekde za vrch Plava, potom sme museli z hrebena dolu, lebo dosla voda- bolo to v sparnom dni a natazko s baglami. Navyse teren uz bol hodne narocny a napredovanie dost pomale. Ale mam zamer dat to niekedy v buducnosti cele- s velkym mnozstvom vody a nalahko. Je to tam fakt nefalsovana divocina :)

Merhorn

bulat na ten hrebienok po Bielu skalu by si aj mna veru asi nahovoril :)

Bulat

Thailon, Kacarovu poznam, vedie cez nu velmi luxusny neznaceny chodnicek z Blatnice az na Ostru. A z vrvholu je hadam najkrajsi vyhlad do Konskeho dolu aky poznam.

Bulat

Matus, presne ako vravis, doobeda je v protisvetle, takze publikovatelnu fotodokumentaciu zial nemam. Mimochodom tvoje fotky ma inspirovali k prechodu tohto hrebienka- dufam ze raz sa mi ho podari zdolat az po Bielu skalu :)

Thailon

Veru krasny kopec, boli sme tam prave, 08.08 na jednom GC stretnuti. Spolu s Ostrou su nerozlucna dvojica, ktoru sa neda nenavstivit. Pokracovanie na Kacarovu je krasnym zaverom tejto tury.

MatusM

Z Pekárovej je veru Tlstá v plnej paráde, oplatilo by sa tam vyjsť skoro ráno, alebo pred západom slnka, lebo je po celý deň v protisvetle.

Hore asi predčasom viedol aj značený chodník, na vrchole sú kovové základy niekdajšieho kríža, ktorého trámy už hnijú pod skalou.

Merhorn

Myslel som, ze NP zacina az dalej a toto je este chko a tou SPR som si nebol isty. :)
vdaka za tip

Bulat

nie je to CHKO, je to NP a dokonca rezervacia.Takze oficialne by sa tam samozrejme nemalo. No ale ten chodnik tam nevydupali srnky :)

Bulat

merhorn, nie je problem- od Blatnickeho hradu ta vychodeny chodnik dovedie na Pekarovu. Z pekarovej na Koziu skalu je uz menej vyrazny no a hlavne dalej za Kozou skalou je to uz nefalsovany turisticky off-road :)

Merhorn

bulat, ja som ako ty pises tlstu videl len cez googleearth ale prial by som si to aj naozaj, zavidim ti :)

Merhorn

Nie pre nic zanic je Tlsta s ostrou moja najoblubenejsia oblast VF a aj preto to bola moja volba kde som siel vikend pred mojim odchodom z Martina a o to lepsie, ze som tam bol s mojou priatelkou :)
janci, mas pravdu, ja som dlho nevedel skade tieto zaberi boli a mam taky pocit, ze ty si mi to poradil kde ist, je to fakt kusocek od chodnika a cloveku sa naskytne uplne iny pohlad :)

Bulat

prial by som vam vidiet Tlstu z protilahleho hrebena medzi Gaderskou a Necpalskou dolinou- napr. z Pekarovej. Tam si clovek uvedomi tu jej mohutnost a ze svoje meno nenosi teda nadarmo :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok