Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: diaľnica

Daulagiri

No Igor musím povedať že si to napísal presne. Fakt takéto miesta treba navštevovať v inom období a samotu hľadať tiež inde resp. za iných podmienok.

Bulat

No pozrite sa vazeni, musite sa zmierit s tym, ze vela ludi ma rado hory- a kto chce exkluzivitu a mat ich sam pre seba, musi chodit v inom case, inom pocasi a niekedy i na ine miesta. Na Slovensku sa venuje tomuto konicku mizive percento naroda, zato Cesi a Poliaci chodia na hory hufne. Viete si predstavit tu maly rozbahneny chodnicek ? Pri tom zatazeni by z neho zachvilku bola 20 -pruhova dialnica a vsetko naokolo by bolo uplne zdevastovane. Zatialco takyto chodnik umozni vlastne uchranit okolitu krajinu od turistickych bagandzi. Preto by som nad tym neohrnoval nos, rad si prejdem i taketo miesta, i ked samozrejme radsej mam v horach klud a intimitu tak ako velka vacsina z vas.

Jonathan.sk

.. ešte by tam mohla chodiť aj MHD. Taký Rasťo by to ocenil, o tretej ráno by nastúpil v Zuberci a o štvtej by fotil východ slnka na Baníkove.

MatusM

a čo tak vyasfaltovať s pruhmi pre korčuliarov? :-)

Jonathan.sk

...kua, takto by mak byť spravený celý hrebeň. Aspoň by sa človek nemusel potkýňať o lokre.Slovač jedna darebná, Poliaci to dokážu a my sme sto rokov za opicami....

Sanco

k skladbe turistov, za celý deň som stretol 3, slovom troch, Slovákov. Jeden chalanisko z Trstenej dumal, či sa má zaradiť do šóry pod Giewontom, mal na to čas, bo šiel z Polskej a dve dámy v zrelom veku nabalené naťažko práve vyrážali z Kasprovho smer hrebeň ZT. Maďarčinu som nepočul, teda okrem seba, keď som si pospevoval " a za síp " a Čechov bolo pár. Všetko ostatné Poliaci. V Tichej práve ŠL TANAP-u robili sčítanie turistov, takže konečný výsledok dňa bol 29 ľudí. Okrem mňa všetko cyklisti a vlastne aj ja som bol taký mačkopes, keďže Tichú som absolvoval na bicykli :-)

Mato_d

To mi pripada trochu kratkozrake, odsudit miesto len preto, ze je velmi navstevovane...
Bud si treba privstat, alebo ist mimo sezonu. Ked som tam bol naposledy, lanovka zo Zakopaneho nepremavala a hore sa motkalo iba zopar ludi plus nejaki colnici (tymto pozdravujem Rasta:)

Psyloo

No vidis Axel, a ja som v Bieszczadach za tri dni pocuvala iba slovencinu.

MatusM

Netreba im to mať za zlé, Tatry sú jediné veľhory pre "spádovú oblasť" aj desiatok miliónov ľudí, stred leta je špička návštevnosti a pre možno polovicu je lanovka a tento chodník hranicou ich fyzických možností..

Je toľko iných krásnych miest, kam sa dá cez leto vybrať. Červené vrchy by som skúsil v októbri, ale ktovie ako to tu vyzerá v zime? Uzávera tu nie je, či? Hrebeň by snáď mal byť bezpečný, nie?

Axel

V TA3 mozno ano, ale v Biescadoch som za cely den nepocul jedine slovenske slovo a nestretol jedine slovenske auto...

Psyloo

a to myslite si, ze tie davy ludi su iba Poliaci? Slovakov a Madarov je tento rok v PL Tatrach 4 x viacej ako pred rokom a takisto casto ako polstinu je mozno pocut na chodnikoch aj slovencinu a madarstinu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok