Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Archeoskanzen Havránok

Diskusná téma K fotke: Archeoskanzen Havránok

Nachádza sa na vŕšku Úložisko (742) pri Liptovskej Mare. V nálezisku sú sídlisko z mladšej doby železnej cca 300-100 pred n.l., rekonštruovaná časť keltskej osady, obetište z 1. storočia pred n.l. pravdepodobne pre náboženské rituály. V 11.-15. storočí tu bol slovanský opevnený drevený hrádok. V súčasnosti je to archeologické múzeum v prírode. Súčasťou areálu sú rekonštrukcie keltských stavieb, laténska hradba a brána, stredoveká obranná priekopa, most, dlaždené nádvorie a suterén drevenej, obytnej veže, rekonštruuje sa stredoveký kostol. Od 1967 je to národná kultúrna pamiatka.

Axel

Pravdu povediac, po predvcerajsej navsteve som kusok rozcarovany. Drevene stavby ocividne nahlodava cas. Vytrhane schodiky na vezu a vycapeny papier "vstup zakazany" neposobia nejako extra lakavo.
Musim vsak pochvalit pani v budke s listkami za kvalitny vyklad. Ocividne to ma k krvi a nie je to len naverklikovany text.

Alenkabela

ako obrázok vystrihnutý z čias minulých, veľmi dobre a harmonicky to pôsobí ako celok, a tie stromy ako keby ani nevyrástli v tejto dobe, ale v tamtej dááávnovekej

Daulagiri

Tu som bol veľmi dávno pred vyše 10-timi rokmi na výlete zo základnej školy. Veľa si z toho nepamätám, ale toto mi je tuším povedomé.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Červený kameň Tiež sme si v minulosti prešli tieto bralá, ale do hradu Lednica sme sa nedostali, bol zamknutý úplne, ani nádvorie sme nemali možnosť vidieť. Snáď nabudúce. In …

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma