Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Medzi bukmi

Vladvlad

Suhlasim. Rovnako aj danielia zver. A povodna prirodzena lokalita jelenej zveri nebol les. Ludia ich tam zatlacili.

Ivob

ja to nezhadzujem na zver, a dnesne praktiky lesneho hospodarstva su mi zname. lenze v sucasnom legislativne platnom sposobe hospodarenia (ruby) je niekedy pri obnove lesa nemozne nastupujuci porast ochranit pred zverou. to co robia lesnici "nelegalne" alebo nespravne - to je uz druha vec. a ber na vedomie aj to, ze muflony nie su u nas povodne. prirodzene by u nas nemali byt, potom by les mozno nemal az take problemy s obnovou v tych oblastiach, kde su premnozene.

Vladvlad

Je to tvoj nazor. Ja vychadzam so skusenosti cloveka, ktory cely zivot pracoval v tazbe, hory tu pozna ako nikto iny. Zazil este grofa v prvej republike, potom ludovo-demokraticke zriadenie a nema pekne slovo na sucasne metody a postupy. Zhadzovat vsetko na zver je to najjednoduchsie, nemyslim to zle, bez urazky.

Ivob

no nevyrastie tam nic preto, lebo srncia a muflonia zver su schopne tie vysadby alebo prirodzene nalety skosit za dva dni, ale samozrejme aj lesnici niekedy na to kaslu, neobhajujem ich. som vystudovany lesnik, viem o com hovorim

Vladvlad

Aby som ti to uľahčil:
hiking.sk/…/male_karpaty-mufl…
hiking.sk/…/male_karpaty-mufl…
hiking.sk/…/male_karpaty-v_za…
hiking.sk/…/male_karpaty-s_ml…
hiking.sk/…/male_karpaty-za_s…

ďalšie ešte čakajú...

K tým lesníkom, za tým si stojím, pretože vidím, čo robia s tými lesmi, vyťažia kus krásneho lesa a potom - nič, za 10 a viac rokov tam nič nevyrástlo iba hnusoba. Žiadny mladý porast alebo nedajbože výsadba sadeničiek-"veď les si pomôže sám"...

Vladvlad

Mám aj muflóny (ak chces, pozri si predchádzajúce fotky), ale všetko má svoj čas a nemôžem a nechcem to tu dať naraz :)
Áno, likvidujú sa lesy, ale hlavne lesníckou hlúposťou a neodbornosťou :)

Ivob

a muflony nestretavas? vsak vam tam likviduju lesy. poznam par lesnikov z MK a ti su z nich zufali

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma

Komentár

Yetee k fotke: Leto v Balogu Drevenice v Balogu to budú asi ťažko, keďže je to zrubový, gréckokatolícky kostol z Matysovej zo skanzenu pod Ľubovnianským hradom.

nová téma

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Starinou Predbežne mám vymyslenú trasu, ktorá zahŕňa túto červenú, potom modrú z Topole a ešte motanie sa okolo Uliče. Len musí prísť vhodný čas :-)

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Adina k fotke: Vzsušná Prechádzala som okolo v noci. Rozhľadňa je ozaj osvetlená vďaka solárnym panelom na nej.

nová téma