Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Súľov

Vladimir

myslel som všetky tie pomôcky ja tam závit nemám ako krit mi slúži aj šiltovka ale nie vždy ma ju napadne aj použit až doma si vravím ze som mal.:)

Vladvlad

"tak som mal na mysli objektív skritom proti slnku tak by to možno bolo lepšie" asi si myslel slnečnú clonu, pozri si aký máš priemer závitu vpredu na objektíve poprípade zmeraj a možno by ti nejaká sadla (fotopredajne), ak nie tak nejaký oblý kus kartónu, tuba, by splnili svoj účel.
Svoju som ešte nikdy nepoužil, moja chyba.

Vladimir

duuri skoro každá je upravovaná a nie len moja a neupravenú tiež zbadáš na pohlad budem sa snažit upravit tak fotky aby boli pohladné no nie každému sa páči všetko ved vieš 100 ludí 100 chutí dôležité je aby sa každí stúri vratil živý a zdraví to ostatné myslím toto naše fotenie je len čerešnička na torte tak zdravím a prajem všetkým krásnych turistických zažitkov!

Duuri

:-) uz len kratko. Vladimir, ziaden problem, len mozno by bolo fajn napisat do udajov fotky, ze bola nejak upravovana, postprocesovana...aby som hned vedel, ze z kadial vietor fuka... ;-)
Vladvlad: nase hiking foto esa vyckavaju...nereaguju... :-)

Vladvlad

Fajn, súhlasím ale radšej už v tejto debate nepokračujme, pretože nás tu "tí druhí" zožerú :)
Pekné turistické zážitky všetkým!

Vladimir

duuri vôbec som sa neurazil len som vysvetlil že keby som mal foto kvlitnejšou oblohou tak ju neupravím a u mna je prvom rade turistika apotom fotenie a fotím preto lebo ma to baví a aby som mal doma čo robit ked nechodím po horách a ked nie som práci:))))

Vladimir

vlad plne stebou súhlasím mne nevadí ani kritika ked je konkrétna a ja sa znej poučím, toto foto že je rozostrené a je to aš tak vidiet som zbadal až na hikingu chybu som spravil že som najprv upravil foto a potom som dal oblohu, po muškynom upozornení že foto rozostrené som ju skúsil upravit ešte raz ale opačne že oblohu som dal prvú a foto upravoval aj z oblohou a je to o 100% lepšie , fotku som nestiahol ako Tatry na ktoré si ma upozornil lebo sú tu aj horšie fotky aj fotené zrkadlovkou a Tatry som dal znova ale vydarenejšie rád sa nechám poučit.:)

Duuri

Caute, ja tiez nemam zrkadlovku :-) Vladimir, ja som sa Ta nechcel dotknut, ja som mal uz skor dlhsi cas pocit, ze mi nejako neladi ta farebnost fotiek. Ale inac suhlasim, ja som tiez viac turista ako fotograf a ucim sa rovnako stale. A stale sa tu na hikingu nechavam inspirovat hlavne lokalitami a potom aj prevedenim fotografie. A co sa tyka zrkadloviek....v praci sme uz porobili kopec nasich amaterskych testov roznych fotakov, ale zrkadlovky vyhravaju az pri vyssich ISO. Stale preferujem kvalitnu kompoziciu, napad, netradicny pohlad ako to ci to bolo zo zrkdlovky alebo nie. Vsetkym vela radosti z fotenia. A hlavne z turistiky :-)

Vladvlad

No ja som asi ten posledný, čo bude kecať do tvojich fotiek a ich úprav :) ale máš Vlado pravdu, zrkadlovka ti nepomôže ak nemáš čo konkrétne, zaujímavé fotiť- nejaký objekt, ako sám píšeš : "mám rád prírodu a že rád po nej chodím a fotím všelijaké zaujimavosti čo vytvorila príroda samozrejme aj okolitú krajinu lebo je nádherná" to je správne myslenie a tiež sa s ním stotožňujem.
pre duuri: Ľudia tu prispievajú aj "horšími" fotákmi a fotky sú pekné.
Pre mňa tiež nie je problém ísť zajtra do obchodu, kúpiť nejakú zrkadlovku, ale ak chcem s ňou fotiť to čo chcem, tak plus objektív za ktorý sa nedoplatím :) lacný a použitý nie. Takže pokiaľ bude fungovať ten môj "šumiaci" lumix tak si ho nedám a som s ním nadmieru spokojný :)

k fotke (podľa mňa): skaly sa ti páčia tie tam nechať,
ak takú oblohu, možno so slabším odtieňom ale to rozostrenie kopcov je zbytočné a fakt to ruší.
Koniec dlhého príspevku a nikoho som s ním nechcel uraziť.

Vladimir

rasto ja netvrdím že fotákom nejdú urobit dobré fotky o Roncovi son raz napísal že je klasa či fotení alebo upravovaní má pekné fotky moc mi dlho bude trvat aby som sa mu vyrovnal čo sa týka zrkadlovky tak som mal na mysli objektív skritom proti slnku tak by to možno bolo lepšie najdôležitejší je ale fotograf a proti slnku aj profíci majú čo robit jednoducho povedané obloha bola prepalená to ostatné ujde a nebyt tých skál na lavo tak to foto nedám inde tie lebky nemám.:)))

Bruma

Vladko, prepáč mi, ale nemôžem súhlasit s tvojou vetou.
-mat zrkadlovku s kritom tak určite by to bolo lepšie.
Ako tvrdi moj priatel z Martina.: "Nieje podstatne aky maš foťák, ale kto stojí za ním.
Mas velmi vynikajuce fotky. Ale ked sa pozries na fotli Vlada Roneca "vorec", má zrkadlovku?
Ja mam Zoner, Photoshop CS4, Adobe Photoshop Lightroom a najviac pracujem v Zoneri. Každy sa tu učí a každý tu je AMATERSKY FOTOGRAF.

Ja som chcel týmto povedať, že netreba mať zrkadlovku ako pises, ale zrkadlovka - súhlasím s tebou- je ina trieda.
Rasto

Vladimir

tiež robím v zoneri.duuri mat zrkadlovku s kritom tak určite by to bolo lepšie fotil som proti slnku lúka ujde ked sa pozrieš na fotky ktoré mám zo Súlova na hikingu slnkom chrbte tak to celkom šlo a stále tvrdím som len amatér či fotení alebo upravovaní no podla mna sa to málinko lepší ale nič na tom nemení že mám rád prírodu a že rád po nej chodím a fotím všelijaké zaujimavosti čo vytvorila príroda samozrejme aj okolitú krajinu lebo je nádherná!:)))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok