Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Východ

Vladimir

No ale až na 4 pokus,ale hlavne že včera počasie vyšlo:)

Vladvlad

Áno súhlasím. Takže to môžeme ukončiť :)
Z hovorového hľadiska je prijateľnejšia forma slova Výtek -
idem na Výtek, bol som na Výteku ako
idem na Výtok a bol som na Výtoku :)

PS: ťažko sa mi čítala tvoja reakcia, aspoň čiarky by sa v nej zišli, keď už nič iné.

Vladimir

Vlad prečo je na mape Vytok a nie Výtek to ja neviem nieje ani v zátvorke ako Roštún to je otázka na tvorcov mapy určíte som nechcel schomolit názov a už vôbec nie ked až do včerajšku som nevedel že nejaký Vytok (Výtek) exzistuje ja som pozrel na mapu a vybral podla nej trasu kadial pojdem a rozhodol som sa podla nej a tam je Vytok tak ako si vyberám trasu aj na iních lokalitách Slovenska tak sa orientujem podla mapy určite aj tam majú rôzne pomenovania domáci svojich vŕškov alebo lokalít ja sadržím mapy ked tam je Vytok tak idem tam ,ked sa vyberie hikingáč od Košíc že si prejde nejakú trasu v MK pozrie si mapu a názvy v nej.Čo sa týka Vapennej ja viem že 99% používa tento názov a nie Roštún hoci ten je tam aspoň zátvorke a v okolí Dobrej Vody som bol viac krát a mne sa tam páči ako sa mi páči všade tam kde som vo volnej prírode.

Vladvlad

Tak keď sa ti to tak páči, tak budem prispievať :) ale nie ku kvalite fotky, ale k jej faktografickému obsahu.
Nepáči sa mi tvoja veta: "ja píšem o Vápennej", 99% ľudí píše o Vápennej, nie je to môj výmysel a zatiaľ nemám vedomosť o tom, prečo je v súčasnosti zaužívaný pojem Vápenná a nie v minulosti používaný názov Roštún alebo Raštún, vyskytujúci sa aj na oficiálnych tabuliach v lese. To by mohol ozrejmiť niekto, kto sa v tom vyzná.
Myslím že rozdiel Výtok a Výtek nie je taký markantný ako druhé tu opisované spojenie Vápenná-Roštún, pri ktorom použití (Roštún) je spojitosť zrejmá ešte menej.
Ale keďže tento môj až príliš dlhý príspevok je doslova "oničom" a píšem sem akoby som nemal čo iné robiť, tak ho ukončujem :)
PS: Ako som už napísal, som na túto lokalitu citlivý, a jej "prznenie" z môjho uhľa pohľadu, mi prekáža, čo je ale môj problém a na budúce sa už ododsobním :)
Pekný deň a dúfam, že okolie Dobrej Vody sa ti aj v takom počasí ako je na fotke páčilo.

Vladimir

Vlad tiež domaci nazývajú Vapennú Roštún a ty píšeš o Vapennej nejde o názov mapa je aká je ked mi otvorí suradnice niekto z hikingáčov z východu tak uvidí nazov na mape nebude sa pýtat domácich ani ja som nevedel že sa to volá Výtek a kludne prispievaj ja sa totiž vôbec nehnevám náhodou celkom dobrá komunikácia :)))

Vladvlad

Na tejto úžasnej Shocart mape je tiež názov Čeržička, správne je Červíčka, čo vzniklo nekvalitným prepisom z pôvodnej predlohy. Asi toľko k relevantnosti mnohých údajov (ostatné radšej ani nebudem spomínať)...
Ale beriem, nazývaj si to ako chceš, len som ťa v dobrej viere chcel opraviť, pretože mňa naučili používať názov "Výtek" v spojitosti s katastrom Chtelnice. Dal som si raz záväzok, že sa ti nebudem miešať to tvojich fotiek, ale teraz to už dodržím :)
Pekný deň.

Vladimir

orientujem sa podla mapy aj tu ked sa pozrú na suradnice uvidia Vytok na mape a nie Výtek domáci tomu môžu hovorit tak ale ani ja som sa nepýtal domácich kam idem orientoval som sa podla mapy.

Vladvlad

Ja ťa nebudem presviedčať či je správny názov v mape alebo nie, ale spýtaj sa tam kohokoľvej na ulici čo ti povie :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok