Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Stretnutie

Diskusná téma K fotke: Stretnutie

"Keď vydržíš až do večera, nepapať, uvidíš zlaté prasiatko." :) Figurantka na fotke toto stretnutie skoro na dva metre zvládla bez problémov, so mnou si už na podobné situácie zvykla :) Ku kvalite, škoda tej rozmazanosti, ale bol to moment, tak aspoň takto, nech je to také dynamické.

Vladvlad

:))) Práveže bola úplne v pohode, akoby sa nič nestalo, veď dva metre pred sebou bežne na každej vychádzke stretávame diviaky :)
Naposledy pred necelými dvoma týždňami, takto sme boli od seba a medzi nami prebehla črieda danielov cca do 20 kusov. Málo svetla, moja pomalá reakcia = žiadna použiteľná fotka :)
Za "figurantku" ďakujem, som rád že sa možno trochu netradičný a zrejme aj neopakovateľný záber páči.

Jnezky

Že to zvládla figurantka, to beriem, tušim sa ani nepohla, keď bežali okolo. Ale že si to zvládol potom čo zmizli aj ty, to už bolo treba veľa osobnej odvahy, nie? ... keďže si si tam robil fotečky a nezachraňoval ... :)

Meky

To je husté.Podobné som zažil na hrebeni Veterlína.

Suco

Tak to už jaký moment parádny si vychytal:)) super;)

Vladvlad

Plocha obory a plocha lesa je rozdiel, tam nemajú kam utiecť, iba byť zatlačené do kúta :)
Nemôžu sa tam voľne pohybovať, aj keď čo som videl našu slávnu malokarpatskú Bielu skalu, tak tam si môžu chodiť dnu a von ako sa im zachce :)
Aj keď neviem či kvôli dostatku potravy v obore by utekali.
Ale v jednej menšej obore, oveľa menšej povedzme skôr takej záhradke, sú diviaky tak domestifikované, že chodia pekne okolo plota zároveň s človekom. A nie sú to tie na Bielom kríži. Táto je dokonale skrytá prípadným zvedavcom a ani by človeka nenapadlo čo tam v skutočnosti je.

Vladimir50

Nuž pravda je, diviaky v obore nad Wolfstahlom mi niekedy pripadajú ako keby pôzovali pred aparátom - strihajú uškami a sú kľudné, pokým si pripravím aparát na záber. Ale tie v MK sa naozaj správajú tak ako popísal Matúš a tú pohotovosť treba oceniť. Netušil som, že je to tou oborou, veď aj tí v obore sú v lese, len je ten les ohradený plotom.

Vorec

:-))) tak to je mazec, paradny moment. Presne presne, ma to dynamiku action a koniec koncov tiez to takto zachytit to chce by furt ve střehu :-)) Pekne!

MatusM

presne, tá dynamika je na tom najlepšia:) sám si to svoje stretnutie s diviakom takto pamätám - obrovský, rýchlo sa blížiaci šuchot, dupot, fukot, potom okolo mňa a už len pohľad na rýchlo sa vzďaľujúcu vlnu vo vysokej tráve

Vladvlad

Ale porovnávať "oborové" zviera a stretnutie s ním a voľne žijúce sa nedá.
Nikdy nevieš kedy to na teba príde :)

Vladvlad

Ani nie takto ich stretnuť, to nie je problém, ale takto ich odfotiť spolu s nepolovníckym komparzom :)

Wilson

zaujimave, takto stretnut diviakov. pekne

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Najkrajšia Maťo veru je to užasné miesto. Žasol som už v zime, keď mala tiež skvelú atmosféru, akurát by to vtedy chcelo viac snehu. Takto začiatkom leta nemala chybu. Spo …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Marunovci Janka díky. No mám viac záberov ale tento síce aj s káblom sa mi najviac páčil. Stĺpy, káble, paraboly, autá atď. veru dajú občas zabrať. Hehe.

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Chodníček Danka je to krásne a nezvyčajné miesto. Oživil som si tvojou fotkou spomienky na to ako som sa tadiaľto prešiel v auguste minulého roku.

nová téma