Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Inverzia z Dolnoždanskej skaly

Diskusná téma K fotke: Inverzia z Dolnoždanskej skaly

Fotka z archívu z čias keď u nás v zime ešte býval sneh, modrá obloha a inverzie. Časy sa zmenili a teraz už len prší a je vkuse zamračené. Ide o pohľad na juh do údolia Hrona, vpravo sú výbežky Vtáčnika a vľavo Štiavnických vrchov. Dominantou v strede je masív Drastavice a Veľkého Žiaru v ŠV.

Daulagiri

Á ten je tiež pekný, hlavne tie bralá pod ním.
Voda je to jarná, lebo v lete je prietok dosť slabý.

Jonathan.sk

...díky. Ešte sa tam chystáme, láka nás ten zadný hrebeň Žiar- Ležisko, takže určite pôjdeme pozrieť aj na kaskády. To je celoročná voda, alebo iba jarná?

Daulagiri

Hehe, rado sa stalo. Na tieto moje domáce tiché končiny nedám dopustiť. Odporúčam vám aj tie vodné kaskády a Ždanské lazy, sú tiež zaujímavé.

Jonathan.sk

Yes, prešli sme celý hrebeň Všivavej od sedla medzi Stráňou a Rakytím až po Bukovinu. Veľmo sme boli nadšení, vyzerá to tam jak v praveku, už len dinosaury chýbali. Hore pri kríži sme stretli dve mladé dámy, inak nikoho po celý deň, až dole pri chátách zopár ľudkov.
Ešte raz Ti ďakujeme za tip.

Daulagiri

Som rád že vás nesklamala. Hrebeňom smerom na Bukovinu ? Je to vcelku divočina.
Inak včera boli pod horou rodičia a spomenuli mi že videli nejakých turistov, tak ste to asi boli vy.

Priesil

Ahoj Daulagiri. Tak sme dnes expedične hrebeňom vystúpili na vrchol Dolnoždanskej skaly. Naozaj pekné miesto a hodnotná túrička.

Priesil

Sú tam aj muflóny aj diviaky. Inak z Voznice ide žltá značka, zrušená práve kôli muflónej obore. Ešte je v teréne viditeľná,končíla v sedle Lachtriská a šľa hrebeňom Drastvice a Veľkého Žiaru. Odporúčam pre fajnšmekrov, čo nepochybne určite si. :-)

Daulagiri

Jonathan Skalu ako ju voláme mi domáci ti odporúčam, je to najlepšie miesto na pozorovanie Žiarskej kotliny.
Priesil: názov som dal z mapy, takže môže byť že je to preklep. Inak chystám sa tam už roky a stále mi to nevychádza, mali by tam žiť aj muflóny vraj.

Priesil

Zaujala ma Drastavica. Vraj to je len preklep v mape, pôvodne to bola Drastvica. A pekne si to vystihol z tými ineverziami neinverziami.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Jarná Rumplovská Áno vystihol si to Maťo. Viem že vývoj nezastavím a že všetky chátrajúce samoty nebudú v takom stave navždy, ale niekedy dané miesto potom už stratí pre mňa svo …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok