Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Západný koniec Karpát

Diskusná téma K fotke: Západný koniec Karpát

Svetlo januárového západu Slnka nad Devínskymi Karpatmi a Hainburskými vrchmi. Dominantný Sandberg nad riekou Moravou hádam netreba predstavovať. Z krajinárskeho hľadiska sa jedná o najkrajší kút na administratívnom území Bratislavy.

Vladvlad

Nie sú.
Kúsok opevnenia : hiking.sk/…/korodujuca_opona.…
fotka je neaktuálna ako je aj napísané v popise - búda je zničená na zemi, pletivo ostnatých drôtov je poprekrúcané, informačné tabule sú zničené atď.
Pred hradom na poslednej zákrute cyklochodníka v smere od DNV je tiež jedna búda.

Axel

To su tie domecky, co ich kazdy rok na jar Morava vyumyva zvonka aj zvnutra?

Peter Straka

Lenže pred 20 rokmi si tu neštekli kvôli hraničnému pásmu - treba doplniť pre mladšiu generáciu. Na kopci, z ktorého je fotka, bola strážna veža a na zahájenie paľby vtedy stačilo málo... Je mi trochu ľúto, že v okolí Devína nenechali kúsok toho "opevnenia" ako memento pre ďalšie generácie.

Sona

Aj tak to tu ma stale svoje caro. Je to jeden z mojich obubenych cielov.

Vladvlad

Tým rozpadajúcim pieskom-nie horninou, som myslel to, že súčasný stav tohto slovenského unikátu je na zaplakanie a najhoršie je, že späť sa to už vrátiť nedá :(
V Bratislave sa nie donedávna stavalo všade, ale stále sa stavia.
Už vidím všetky tie stavebné povolenia na tie rekonštrukcie záhradných chatiek medzi Devínom a DNV, s ktorých sú teraz obrovské domy. Pred 20 rokmi by si tu ani neštekli :)

Peter Straka

Každé pohorie je kopa rozpadajúcej sa horniny a v Bratislave sa stavia, resp. donedávna stavalo všade.

Vladvlad

Táto kopa rozpadajúceho sa piesku a dole mohutná výstavba rodinných domov určite nie je "najkrajší kút na administratívnom území Bratislavy" :)))
Ale každému podľa chuti :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky