Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Z opačného brehu

Diskusná téma K fotke: Z opačného brehu

Pohľad z rakúskeho brehu na rieku Dunaj, nábrežie pod hradom Devín s pozadím, ktoré vytvára naľavo Devínska Kobyla (514m). Na tento pohľad som čakal 20 rokov od tej tzv.revolúcie a dnes som sa odhodlal sem ísť :) A výlet stál zato. Skôr taký testovací záber na ukážku.

Tidoj

(chcel som pôvodne napísať "ak sa dokliknete" - predpokladám, že nás nejaký ten rok asi delí. Ale som myslel, že budem trápny)

Tidoj

Tak ak sa ešte k tomuto odkazu niekedy doklikneš, tak Braunsberg vrelo odporúčam, najmä západný svah nad Dunajom. Je tam ešte jeden schovaný zvyšok hradu - Roethelstein a za ním (trochu mimo cesty) sú krásne miesta priamo nad Dunajom, dokonca aj s lavičkami. A aj hrad Pottenburg mám rád, ale tam asi fotograf toho veľa nenafotí, všade sú stromy. Krásne sú lúky (pasienky) na Koenigswarte ale les Hainburských vrchov na mňa pôsobí nejako zvláštne, zakliato, rozhádzane, zničene(?)... A na bicykli sa dá v Rakúsku takmer všade, na Koenigswarte celkom určite (z Bergu).

Vladvlad

Ešte ma napadlo, ak sa niekto z toho množstva ľudí pozeral smerom sem na tú "pláž" (čo asi väčšina) určite si všimli nejakého blbca, ktorý kľačí/skoro leží tesne pri vode a šteluje foťák, nastavuje expozíciu a robí veľa záberov :)))

Vladvlad

Ďakujem ešta raz.
Na to aby som sem išiel na bicykli som ešte nedozrel, vôbec ma to sem neťahá :) ale keď bude takto za rok postavený ten bájny cyklomost z Devínskej...

Ináč stačilo málo a foťák by sa vykúpal, bol na malej cca 10 cm trojnožke aj to vo vode :)
Keby išla loď...

MatusM

dobrý nápad s tou fotkou! horší už ísť to peši, Rakúsko mám celkom pekne pobehané len a len vďaka bicyklu

Meky

Vladimír,tá opacha je tam ozaj ako strašiak.Kazí to celú tú krásnu scenériu a to nemyslím na fotke.Tá moja trasa mohla mať tých 20km,ako si písal.Horšie však bolo úmorné horko-okolo 30stupňov v tieni.

Vladvlad

Budem sa opakovať, ale vďaka, nečakal som také pozitívne reakcie :)
Jediné, čo mne osobne na tej fotke vadí je tá biela opacha pod hradom (v súčasnosti nefunkčná). Nikdy som si to z našej strany neuvedomil, ale dosť to tam zavadzia :)
Neviem čo by bolo jednoduchšie, či ju na fotke vyretušovať alebo v skutočnosti prefarbiť/zbúrať :)))

Michal:to si mal dobrú trasu, zo stanice až na Braunsberg, koľko to mohlo byť? cca 20km, nie?

Vladvlad

Vďaka.
Toto bola moja premiéra v Rakúsku :) keď nebude taká slabá viditeľnosť ako tieto dni, tak sa isto pôjdem pozrieť aj na Braunsberg a Konigswarte.

Meky

Tú trasu poznám.Ja som išiel po nej z hlavnej žel.stanice na Braunsberg.

Vladvlad

Ďakujem som rád, že sa páči.
Michal: trasa bola most Lafranconi-na druhú stranu a stále okolo Dunaja po lesnej/poľnej ceste až sem, spraviť fotky a tou istou cestou naspäť- spolu 24km, na môj prvý výlet v Rakúsku stačila aj takáto trasa, nesmiem to preháňať :)
Vlado:no ono to je iný uhol pohľadu, fotka fakt len na ukážku. Pre ňu som sem išiel. Devín s vodou je zaujímavejší z rakúskej strany.
A 15 sekundová expozícia cez deň spraví s vodou a pohybujúcimi sa predmetmi divy :)

Vorec

Jak že sa nehodnotí, hodnotí a basta! :-) Výborná, skvelý uhol pohľadu priamo od vody, tie kamene sú parádne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky

Komentár

Matobee k fotke: Ako na Marse Pavol tak si aj ty bol v tom čase v teréne. Výhľady nám veru nevyšli. No bolo mi to zláštne čo sa to deje, až kým som okolo 9 ráno čítal, že po rokoch opäť dor …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Matobee k fotke: Zachádzka Bol som tam síce len raz v apríly, ale rovnako ma toto miesto silno zasiahlo. Podľa mňa sa naň nechytá ani blízka Kojšovska. Skutočne úžasné a pre mňa top miest …

+ 1 ďalší príspevok