Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K fotke: Ostrá z Tupej

Diskusná téma K fotke: Ostrá z Tupej

Masívne bralo Ostrej skalky na ktorej sa našli fragmenty púchovskej kultúry z doby bronzovej so zvyškami opevnenia (valy). Za skalkou vidno obec Leštiny kde sa nachádza národná kultúrna pamiatka – artikulárny drevený kostol pochádzajúci z rokov 1688–9. Kostol dal postaviť Jób Zmeškal, ktorý bol kapitánom hradnej stráže na Oravskom zámku, ale aj prvým „vycišpánom“ v Dolnom Kubíne (obr.kostola dodam neskôr). Za ňou obec Osádka

Miška

Ďakujem Rasť, idem si pozreiť mail. Do DK by som hneď prišla, akurát to závisí od skúšok, ktoré sa neúprosne blížia. Každopádne ďakujem za pozvanie, bude časť vás spoznať. :o)

Suco

Myslím že sneh a ľad už nehrozí;) s Lacom sme dens boli pozrieť na kľacký vodopád a potom na zniev a v lese okrem trochy blata bolo už len lístie a šlo sa celkom príjemne;)

Bruma

Jirko, tak to mas stastie zajtra sa tam s Lacom a Kubom chystame taktiež, chceme ist zo Stankoviam okolo 10:30 Potesilo by keby sme sa stretli.
Co sa tyka toho blata, tak to ti neviem teraz povedat. Aler ked som tam bol zaciatkom aprila tak od Podšípu bola cesta napadana lístim a pod nim sneh a lad.

Jurko.ch

Rasto, boli ste teraz na Sipu??? AKo to vyzera, v lese iba blato, alebo sa najde v lese las pod listim??? vdaka. chceli by sme ist zajtra, no jedna ja tarchava, tak chcem predist necakanym komplikacim dakujem

Suco

A na ten prechod už sa chystám;)

Suco

Rasťo len polovičná kompozícia mi tam moc nevonia;)

Jurko.ch

červená značka směr Borové s drobnými odbočkami třeba na tyhle skály??? hmm pěkné. Na Tupej skale se parádně leze, skvělá orientace stěny, kdy na tebe celý den svítí, jen to chce něco na hlavu a kýbel opalovacího krému :-)

Bruma

Jedno z najkrajsich miest, kde chodievam, planujem jednu trasu, polsem ti mapovu trasu. Planujeme s viacerými ucastnikmi Hikingu perfis turu. Mali sme v plane Zimny prechod ale ten nevysiel , tak som navrhol nahradnyplan, no ak by si sa pridala. musela by si dojst do DK. Poslem ti na tvoj mail potrebne veci. Rozhodnutie je na tebe.

Miška

Rasťoooo, to je čo za fotka? :oOOO za šerdco s chytám :o)))

Bruma

Míchal, mne to jedno, ja som sa narodil v Liptovskom regione. :D

Bulat

Púchovská kultúra? A na Orave? Rasto, a to vy Oraváci necháte len tak? :D :D :D

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Daulagiri k fotke: Nad Ľubietovou Ja som tu bol pred dvoma rokmi v čase ešte nerozvinutej vegetácie, ale páčilo sa mi tiež. Ešte tu mám nejaké resty, takže prídem opäť.

nová téma

Komentár

Matobee k fotke: Pod Skríželným Veru bolo to neplánované a také sú naj. Hehe. Aj si ja ho zapamätám aj skrz medvedieho incidentu čo sa v ten deň stal a o týždeň zas tu neďaleko, kde sme sa str …

+ 1 ďalší príspevok

Komentár

Daulagiri k fotke: Šarišský hrad Vďaka za kontakt, možno sa sem niekedy dostanem. Akurát tá otváracia doba je trochu zvláštne formulovaná. V jednej vete je že sú otvorený 365 dní v roku a z tab …

+ 2 ďalšie príspevky